Данък се дължи за получени пари за стартиране на бизнес

Би Би Си: Адвокатът на Тръмп е получил 400 хил. долара, за да уреди тайна среща между президента на САЩ и Порошенко Майкъл Коен и Украйна отрекоха твърденията

Служител в игрална зала е ранен от маскиран мъж при опит за грабеж в Бургас

Вицепрезидентът Йотова от Велики Преслав: 24 май е най-обединяващият празник

Борисов и Заев заедно в “Сан Клементе” (ВИДЕО)

Президентът Радев: Ако искаме децата ни да растат в страна на знанието и просветата, трябва да сме непримирими към невежеството

Премиерът Борисов пристигна в Рим (СНИМКИ и ВИДЕО)

Вижте подаръците за папа Франциск от премиера Борисов (СНИМКИ)

Бойко Борисов се срещна с китайския посланик Джай Хайджоу

Държавният глава Румен Радев и просветният министър Красимир Вълчев поведоха празничното шествие за 24 май в София (СНИМКИ)

Кирил и Методий създават глаголицата, Климент Охридски – кирилицата В семейството на Солунските братя се раждат общо седем момчета

Кметът Димитър Николов: Честит празник на буквите, бургазлии!

Библиотеката в Монтана получи за 24 май книги на Радичков

Как замалко да ни наложат “еУро” валута България извоюва кирилицата върху парите на Обединена Европа

Новият Civic Type R чупи рекорди Спортният модел на Honda се доказва по пистите като най-бързия сериен автомобил с предно предаване

Нова инсталация за 71 млн. долара откриха в “Нефтохим”

Нова газова инсталация в “Нефтохим”- “Газова сяра-4”, в която са инвестирани средства в размер на 71 млн. долара бе открита вчера. Тя е първата фаза от мащабния инвестиционен план на компанията, който е в размер на 1,5 млрд. долара. На тържествената церемония присъстваха министър Божидар Лукарски, кметът на Бургас Димитър Николов, изпълнителният директор и председател на управителния съвет на “Лукойл-Нефтохим Бургас” АД г-н Сергей Андронов, г-н Валентин Златев, член на надзорния съвет и г-н Владимир Некрасов, първи вицепрезидент на “Лукойл”.

“Бих оценил мащабите на този комплекс като уникални – това е истински нов завод в завода, единствен по рода си не само в България, а и в цяла Югоизточна Европа. Днешното откриване е доказателство за успешната реализация на проекта и представлява отличен старт на инвестиционната година. Убеден съм, че тя ще е една от най-успешните години за цялата българска индустрия, каза министърът и коментира: Изграждането на новия завод на “Лукойл” за преработка на нефт е от голямо значение за цялата ни икономика. Той създава по-добра икономическа перспектива и има положителен ефект за позиционирането ни като сериозен износител на външните пазари на горива”.

Новата инсталация е предназначена за преработване на сероводорода и ще позволи на “ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас” АД да произвежда по-висококачествена и екологично чиста продукция, и да намали въздействието върху околната среда от собствената дейност, свеждайки тези показатели до най-високите норми в европейското нефтопреработване. Чрез “Газова сяра – 4” се създава резерв от мощности за преработка на сероводород, което прави почти изключено изгарянето му на факел, съобщиха от рафинерията.

По- рано през деня министър Лукарски се запозна с проекта за Индустриален парк на Бургас. До този момент 6 фирми за закупили терен там. Мястото е стратегическо. Зоната е на 4 километра от пристанището, на 10 – от летището и на 2 километра от магистрала “Тракия”. Бургас представлява интерес за чуждестранните инвеститори. Посланикът на Пакистан е изявил желание за инвестиция на държавно ниво. Интерес за инвестиции имала и голяма белгийска компания, каза министър Лукарски.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.