Главният секретар на МВР Младен Маринов пред “Труд” за задържания за бомбата на мача: Важно е, че стигнахме до конкретен човек, за да се види лицето на злото

Веселин Маринов: Жената до мен в момента е жената на живота ми

Петър Москов: Започвам да работя за дясно консервативно обединение

Пламен Георгиев: Имаше поискване на подкупа много преди да бъде даден на Иванчева Обадили са се още нови свидетели по случая

Колко струва жена преди век? Как гласуват депутатите, защо поскъпва хлябът според вестниците преди 100 години

Пожари изпепелиха кола, каравана и инструменти Пожарникари спасиха от пламъците къща

Спасиха мечета в Доспатско

Да се завърнеш в твоята смарт къща… Какво е “умен дом” и какви са ползите от него?

Калфин: ОЛАФ трябва да работи заедно с европейския прокурор

Почина най-възрастният човек на света – 117-годишната японка Наби Таджима

Доброволци радват хора в беда Момче с церебрална парализа получи инвалидни количка и стол

Кога адвокатите четат Библията?

Скутер с повече мощ и стил С литър бензин се изминават 48 км

Над половината българи очакват напрежението между Запада и Русия да расте Бележат съществен ръст антизападните настроения

Задържаха 35-годишен мъж, изнасилил 4-годишно дете

ЦСКА: Няма да спрем да воюваме срещу тези, които искат да източват клуба

Ръководството на ЦСКА публикува на клубния сайт декларация по повод публикации и изявления от последните дни.

Ето пълния текст на документа:

Още за схемите за източване на ЦСКА

Тези дни беше публикуван документ за комисионно плащане по привличането на състезателя Серджиу Буш в ЦСКА.

Този документ е невалиден поради следната причина: само ден след неговото издаване Буш се е отказал от своя мениджър и е подписал за това съответния документ. Поради тази причина ангажиментът на ЦСКА към румънския мениджър е отпаднал, а той самият не е могъл да осъществи правата си и да изпълни задълженията си, произтичащи от съответния мениджърски контракт. Поради това ЦСКА не дължи нищо на румънския мениджър и това лесно може да се докаже с документи.

Но дори документът да беше валиден, в него няма нищо нередно и осъдително. ЦСКА е придобил собствеността върху млад и перспективен състезател, чиято днешна цена надвишава многократно ангажимента по този договор. Известно е, че когато се осъществява трансфер на свободни агенти мениджърите имат право и претендират за съответно възнаграждение.

Проблемът обаче не е в това. Проблемът е в продължаващата арогантност и алчност на група лица, които не само участваха в опита за фалиране на най-титулувания български клуб, но които и днес използвайки крадени документ, се опитват да продължат източването на любимия клуб и да сложат в джоба си поредните мръсни пари.

В ЦСКА днес работят честни хора, защото огромната част от тях се подлага на лишения, в името на една кауза. Александър Тодоров се лишава от много свои заплати, членовете на НС и на УС или не взимат никакви пари, или тези които взимат някакви възнаграждения ги получават рядко или доброволно се отказват от такива. Всички служители на ЦСКА доброволно разсрочиха свои задължения от минали години, за да помогнат на Клуба. Това са хората, на които ЦСКА сваля шапка.

Но клубът воюва и няма да спре да воюва срещу тези, които продължават да искат да го източват. В ЦСКА не се взимат комисионни, а когато това се налага от чужди мениджъри, е свързано изключително с привличането на футболисти, необходими за отбора.

На другия полюс стои лицето Г. Градев, който претендира да получи 320 хиляди евро по сделка от 2012 година, без да си е мръднал пръста и без тогавашният старши треньор да е желал четирима свободни агенти, останали без работа в друг български клуб. На другия полюс стои лицето В.Живков и стоящите зад него псевдо-олигарси, които подписват 3-годишен договор с Юнес Бенжелюн, изгонен от отбора непосредствено след това без да е изиграл дори един мач. Когато са си подписвали и изготвяли гигантските договори, лицата Г.Градев, В. Живков, Р. Василев и други, са знаели, че в същото време не се плащат заплати на треньори, служители и футболисти, и че върху ЦСКА се трупат многомилионни дългове.

Затова ние смятаме, че тези хора са престъпници по смисъла на закона и затова искаме помощта на българските правораздавателни органи и защитата на българската държава. ЦСКА не се интересува въобще от тези лица, нито от техните мнения. Ние просто не искаме да плащаме тези пари, защото са подписвани и уреждани по абсурден за правото начин. Защото са срещу интереса на нашия клуб и са свързани с опита той да бъде фалиран и пратен във В група.

Ние искаме не само нашите фенове, но ФИФА, УЕФА, българските институции, БФС да знаят, че тези договори са подписвани чрез измама, защото няма как футболисти, не играли нито един мач (Юнес Бенжелюн, Гуидо Ди Вани), и футболисти играли няколко мача (Александру Пакурар, Бернардо Тенгариня, Нилсон Антонио, Илиас Кириакидис), да струват на отбора милиони левове и основана част от тези пари да влизат в джобовете на лицата подписвали и изготвяли тези договори.

Точно тук е основанието на група юристи да смята, че в ЦСКА е имало организирана престъпна група, която е подписвала договори с цел лично облагодетелстване.

Забележете, лицето специалист по спортно право Г. Градев днес е забъркан в цяла поредица дела срещу ЦСКА , предизвикани от самия него и ръководството, на което е служил.

Алчността на тези хора е безгранична. Заради такива хора страдат не само феновете на ЦСКА, а целият български народ. И затова ние, защитавайки интересите на ЦСКА, трябва да се борим срещу тях и отстояваме правата си.

29.01.2015 г. ПФК ЦСКА АД гр. София

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.