Барона: Лошо за Йоско Костинбродския не мога да кажа

"Маджо (Младен Михалев, един от основателите на СИК - б.а.) ме помоли да занеса половин милион евро в сак на Йоско Костинбродския за отвлчения син на Венци Стефанов. Йоско не взе парите, защото не беше направил нищо".

Това разказа вчера в спецсъда известният кримигерой Боян Петракиев-Барона. Той бе разпитан като свидител по делето "Килърите 4" срещу бандата на Йосиф Йосифов-Йоско Констинбродския. Тарторът, който избяга и е в неизвестност от март м.г., заедно с още четирима от хората му, са обвинени като организирана престъпна група, извършвала убийства и отвличания. Двама от свидетелите срещу бандата бяха застреляни през април и декември м.г.

Групата е заподозряна за отвличането на сина на президента на ФК "Славия" Венци Стефанов - Димитър през 2004 г. Барона си припомни, че е получил заръката от Маджо да занесе сака с парите в дома на Йоско в село Безден. "Имаме съмнения, че Йоско е отвлякъл сина на Венци Стефанов", били думите на Маджо. Барона се съгласил да стане парламентьор и отишъл с придружители. Когато ги видял Йоско се ядосал. Изритал сака и извикал: "Нямам нищо общо, махайте се оттук".

"Лошо за Йоско не мога да кажа. Аз вече съм в други сфери на живота, излязох от престъпните деяния", добави Барона.


Вчера се разбра, че Киро Японеца е под охрана за един месец. Той поиска това, за да не бъде гръмнат пред спецсъда, както се случи преди години със Златко Баретата. Делото продължава с разпита на Японеца на 11 февруари.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право