Изпращат пенсиите след 8-ми май

Предупредиха евреите в Германия да не ходят с кипа

Пожар изпепели гаражи и офис на ДПС в родното село на Карадайъ

Вижте някои от обясненията за фантастичната форма на Кейт след раждането

Екоминистерството: Спазвайте противопожарните правила в защитените територии

Апелативният съд в Търново гледал за година 88 дела за предсрочно освобождаване на затворници Пандисчия мотивирал иска си за свобода с Удостоверение от курс за умение за мислене

Война на световете Подиграва ли се поетът Петър Чухов с литературната памет на Вапцаров?

49 филма ще бъдат представени на кинофестивала „Златна липа“

Мая Манолова: Високите сметки за март кредитират безлихвено “Топлофикация София”

Армията праща танкове, ракети и изтребители за парада на 6 май

Две нови пожарни в помощ на горските от Североизтока

Спират водата в някои части на София утре

Руското представителство в ОЗХО получи отговорите на Великобритания на въпросите по случая „Скрипал“

Дуейн Джонсън оповести раждането на третата си дъщеря

Маскирани обраха игрална зала във Видин

Лозан Панов: Няма да допусна намеса на която и да е друга власт

Правораздаването и тълкувателната дейност на Върховния касационен съд остават приоритет за мен. Не бих допуснал намеса, на която и да е друга власт, ако тя засяга независимостта на съдебната власт.

Това заяви новият председател на ВКС Лозан Панов на брифинг след като ВСС гласува за него, цитиран от БГНЕС.

Извървях всеки един етап от процедурата, каза Панов. Той коментира, че процедурата е тежка и не му е било леко. Имаме избор като краен резултат, трудно ми е да посоча кои са били аргументите, мотивирали ВСС, каза Панов. Реформите, които следва да се осъществяват в съдебната система следва да са не само от съдебната власт, включително от законодателната и изпълнителната власт, каза новият председател на ВКС. Той благодари и на съдия Павлина Панова, за която това беше втора процедура.

От своя страна Павлина Панова, която отпадна от битката за председател на ВКС посочи, че се надява в лицето на избрания мъж да е избран този прагматичен кандидат, който ще бъде обединителят на ВКС, при всече твърди, че ВКС не е разединен съд. Надявам се внушенията, направени от хората от ВСС, които защитиха Панов, да не са техни мнения. Наказателната колегия не е статуквото във ВКС, тя е другаде. Съдиите имат нужда от модерно управление, каза Панова. Тя пожела на Панов успех и сили, и търпение на колегите си във ВКС.

Представляващият ВСС Соня Найденова посочи, че този път процедурата за избор на председател на ВКС е приключила и ще бъде предложен за издаване на Указа от президента за назначаване. Тази процедура протече при изключителна публичност и прозрачност. На такава процедура за председател на ВКС досега страната ни не е била свидетел. Беше състезание с двама изключителни участници, каза Найденова. Според нея никой не е поставил под съмнение качествата и почтеността на кандидатите. Очаквайте подробности.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.