Бандата на Котарака и Чушката удари семейство англичани, полицаите ги хванаха за часове

Четирима престъпници са задържани от полицията за въоръжен грабеж над семейство англичани - съобщиха от ОД на МВР-Сливен.

В ареста са двама новозагорци, на 39 и 36 години, известни с прякорите си Котарака и "Чушката". Зад решетките, засега с мярка по Закона за МВР, са и двама техни съучастници от старозагорското градче Раднево.

Престъплението е извършено в сливенското с. Биково, където от седем години живее възрастната двойка Джейн и Крис. Бандитите взломили входната врата на къщата им около 3 часа в нощта срещу четвъртък. Били пияни, с чоропогащници на главите. По това време стопаните били в леглата си.

Един от нападателите опрял нож в шията на мъжа. Другите започнали да обръщат чекмеджета, да събарят скринове и шкафове в търсене на плячка. Напъхали в торби пари, златни бижута, два лаптопа, видеокамера и ценни вещи от колекционерска сбирка - монети, кортици и саби от Втората световна война, револвер, пистолети. Откраднали и мобилните телефони на двамата съпрузи. След това изчезнали с автомобил.

Силно изплашени и в огромен шок от преживяното нападение, Крис и Джейн отишли до съседите. Комшиите им подали сигнал за въоръжения грабеж.

Извършителите бяха заловени от полицията в Сливен, Нова Загора и със съдействието на колегите им в Раднево само за няколко часа. Операцията е проведена под наблюдението на Окръжната прокуратура в Сливен.

Преди трийсетина дни Котарака и Чушката били задържани за друго подробно престъпление.

Подробности четете утре във в. "Труд" и по-късно на сайта

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право