Борисов: Нямаше да има проблем с „Южен поток", ако "Набуко" съществуваше

Много разчитам на Божидар Лукарски и Теменужка Петкова, че ще намерят вариант. Много искам диверсификация. Много се борихме за „Набуко". Ако той съществуваше, нямаше да имаме проблем с „Южен поток". Това каза министър-председателят Бойко Борисов пред Американската търговска камара.

„Дори да мине през Турция, той не е алтернативен поток. Разчитаме, че Европейската комисия през своите интерконектори ще развие газовият хъб", обясни Борисов. Той още веднъж напомни, че "имаме само устни изказвания, че е спрян „Южен поток".

Борисов говори пред Американската търговска камара по темата „Приоритети на българското правителство през 2015 година: Политики и мерки за икономически растеж, привличане на инвестиции и изпълнение на оперативните програми".

Премиерът е категоричен, че в България има свобода на словото. "Толкова много медии има. Цензурата и свободата на словото идват от хората, които притежават медиите. Кажете една тема, по която в България да не е говорено. Всеки журналист може да напусне. Ако е добър, има толкова много медии", заяви Борисов.

По думите му, в други държави и то такива, които са "много по-напред" има теми, по които не би се писало. "Ние като държава нито се месим, нито ще се месим. Всеки знае собствениците на медиите. Хората и пазарът регулира всичко. Има телевизии, които въобще ги нямам и на програма. Това си е мое право", каза още Бойко Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес