На 14 декември 2018 да почерпят

Терористът от Страсбург е застрелян от полицията Укривал се е в склад на 4 км от Коледния базар

Емигрантката Роси е втората жена-финалист във „Фермата“

​Френското правителство оцеля при вот на недоверие

Турция извърши въздушни удари срещу бази на терористи в Северен Ирак

Нападение с хладно оръжие в столичния квартал „Христо Ботев“, ранени са три жени и дете Извършителят е 24-годишен мъж

ЕС удължи с шест месеца икономическите санкции срещу Русия

Токът за бита ще поскъпне с 10-15 на сто Заводите купуват само 10% от електроенергията си от борсата

Разбиха клетка на ИДИЛ, действала под прикритието на благотворителна организация

Кийт Ричардс спрял алкохола Музикантът става на 75 г.

КПКОНПИ извършва две проверки на министър Горанов – за корупция и конфликт на интереси

Препънаха закриването на Правителствена Патриотите „против”, искат решение на Коалиционен съвет

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 14 декември 2018

Джендърите атакуват

Антониу Гутериш съобщи, че страните в йеменския конфликт са се споразумели за примирие

Министър Москов: Въвеждаме ясни критерии за оценка на здравните технологии

В момента сме в процес на изработване на цяла система от алгоритми и индикатори за качество. Това ще бъде свързано и с политиката, която държавата и НЗОК ще води по отношение на лекарствата. Въвеждаме много ясните критерии, валидни за по-голямата част от останалия свят, свързани с оценка на здравните технологии, с фармако-икономически анализ, т.е. оценка цена-ефект.

Това каза министърът на здравеопазването Петър Москов, който говори пред Американската търговска камара на тема „Приоритети на българското правителство през 2015 година“: Политики и мерки за икономически растеж, привличане на инвестиции и изпълнение на оперативни програми“, съобщи Фокус.

Преминаваме постепенно като поредица от законови действия и като система от критерии – от плащане за дейност, към плащане за резултати. В разговора с цялата фармацевтична индустрия, влизаме в диалог и ясно сме ѝ казали, че не гледаме на нея нито като на враг, нито като на приятел, а като на партньор, с когото да договорим дългосрочни взаимоотношения, в които да е запазен интересът на пациента и индустрията да вижда ясните параметри на възможността да се разраства и да предоставя на българските граждани качествени медикаменти“, заяви здравният министър.

Той информира, че в момента са в процес на договаряне на рамково споразумение с фармацевтичната индустрия, което да обуславя бюджет на предсказуемост и ясние параметри на възможности за разрастване на добри научни постижения във фармацевтичната индустрия. „В рамките на следващата седмица очакваме да финализираме това споразумение и то ще бъде дългосрочно. От една страна, то дава стабилност на разходите и прогнозите за разходи от здравеопазването, а от друга – ясен план за бизнес развитие на индустрията“, добави Петър Москов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.