За провокация и за подхвърлени пари в случая с Иванчева и дума не може да става, заяви Сотир Цацаров

Валери Симеонов: НСТС единодушно отхвърли законопроекта за изменение и допълнение на КСО

Модерен лазер за лечение на ретината заработи в Медицински университет-Варна

Санкт Петербург – Градът на Петър или Версай на Изтока

За 101 места за субсидирана заетост кандидатстват общините в Сливенска област

15 училища и два ВУЗ-а участваха в Панорама на образованието в Сливен

Мъж се хвана на работа, близки и полиция го дирят

Надал се уплаши от Григор

Окачват разпятия във всеки кабинет на властта в Бавария Хорст Зеехофер: Ислямът не принадлежи на Германия

Малолетен убиец отива в интернат

Анна Мария Петрова-Гюзелева представи стихосбирката си „…А душата знае“ в Павликени

Жителите на Косовска Митровица дължат 13 млн. евро за вода

НОКА иска промени в стандарта за българските млечни продукти

Поход от Велико Търново до хижа „Божур“ дава начало на кампанията ‚Движи се и победи“ Туристическата разходка ще е тази събота

Енергийният министър Петкова ще посети „Мини Марица-изток“

Министър Москов: Въвеждаме ясни критерии за оценка на здравните технологии

В момента сме в процес на изработване на цяла система от алгоритми и индикатори за качество. Това ще бъде свързано и с политиката, която държавата и НЗОК ще води по отношение на лекарствата. Въвеждаме много ясните критерии, валидни за по-голямата част от останалия свят, свързани с оценка на здравните технологии, с фармако-икономически анализ, т.е. оценка цена-ефект.

Това каза министърът на здравеопазването Петър Москов, който говори пред Американската търговска камара на тема “Приоритети на българското правителство през 2015 година”: Политики и мерки за икономически растеж, привличане на инвестиции и изпълнение на оперативни програми”, съобщи Фокус.

Преминаваме постепенно като поредица от законови действия и като система от критерии – от плащане за дейност, към плащане за резултати. В разговора с цялата фармацевтична индустрия, влизаме в диалог и ясно сме ѝ казали, че не гледаме на нея нито като на враг, нито като на приятел, а като на партньор, с когото да договорим дългосрочни взаимоотношения, в които да е запазен интересът на пациента и индустрията да вижда ясните параметри на възможността да се разраства и да предоставя на българските граждани качествени медикаменти”, заяви здравният министър.

Той информира, че в момента са в процес на договаряне на рамково споразумение с фармацевтичната индустрия, което да обуславя бюджет на предсказуемост и ясние параметри на възможности за разрастване на добри научни постижения във фармацевтичната индустрия. “В рамките на следващата седмица очакваме да финализираме това споразумение и то ще бъде дългосрочно. От една страна, то дава стабилност на разходите и прогнозите за разходи от здравеопазването, а от друга – ясен план за бизнес развитие на индустрията”, добави Петър Москов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.