На 24 септември 2018 да почерпят

Европейската седмица на спорта започна Любо Ганев и златни момичета бяха на откриването в Борисовата градина

Тодор Неделев: Сега пак ще кажат, че сме дали мача на „Лудогорец“

Задържаха мъж с електрошоков пистолет пред Бъкингамския дворец

Оставиха в ареста адвоката, сочен за организатор на обира в Роженския манастир

ЕС разработва нови мерки за запазване на сътрудничеството с Иран

Над 440 мигранти са спасени край южните брегове на Испания

Голям пожар бушува край град Баня Огънят се простира на площ от над 500 декара

Почина актрисата Росица Данаилова

Ограничават скоростта в неравния участък на магистрала „Тракия“ край Стара Загора

Оливия Уайлд: Без месо и повече спорт Най-важният съвет е “пийте много вода"

Калоян Паргов: Фашизъм в България е имало и наш дълг да се противопоставим на това да не се повтори

Бургазлия спечели над 7 милиона лева джакпот от тотото

Силен вятър нахлува в страната утре Обявен е жълт код за 23 области

Захариева към българската общност в Монреал: Вие сте най-добрите ни посланици

Министър Москов: Въвеждаме ясни критерии за оценка на здравните технологии

В момента сме в процес на изработване на цяла система от алгоритми и индикатори за качество. Това ще бъде свързано и с политиката, която държавата и НЗОК ще води по отношение на лекарствата. Въвеждаме много ясните критерии, валидни за по-голямата част от останалия свят, свързани с оценка на здравните технологии, с фармако-икономически анализ, т.е. оценка цена-ефект.

Това каза министърът на здравеопазването Петър Москов, който говори пред Американската търговска камара на тема „Приоритети на българското правителство през 2015 година“: Политики и мерки за икономически растеж, привличане на инвестиции и изпълнение на оперативни програми“, съобщи Фокус.

Преминаваме постепенно като поредица от законови действия и като система от критерии – от плащане за дейност, към плащане за резултати. В разговора с цялата фармацевтична индустрия, влизаме в диалог и ясно сме ѝ казали, че не гледаме на нея нито като на враг, нито като на приятел, а като на партньор, с когото да договорим дългосрочни взаимоотношения, в които да е запазен интересът на пациента и индустрията да вижда ясните параметри на възможността да се разраства и да предоставя на българските граждани качествени медикаменти“, заяви здравният министър.

Той информира, че в момента са в процес на договаряне на рамково споразумение с фармацевтичната индустрия, което да обуславя бюджет на предсказуемост и ясние параметри на възможности за разрастване на добри научни постижения във фармацевтичната индустрия. „В рамките на следващата седмица очакваме да финализираме това споразумение и то ще бъде дългосрочно. От една страна, то дава стабилност на разходите и прогнозите за разходи от здравеопазването, а от друга – ясен план за бизнес развитие на индустрията“, добави Петър Москов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.