Блясъкът по устните отново е на мода Подчертайте очите с опушена очна линия

Вицепрезидентът в Македония: България ще продължи да работи за общите проекти и хората от двете страни на границата Не само да цитираме, трябва да разбираме думите на славните ни герои, отбеляза Илияна Йотова на честването в македонското село Смилево на 115 години от Илинденско-Преображенското въстание

Най-малко 10 души загинаха при нападение в ирански Кюрдистан

Млада лекарка падна от 7-ия етаж в „Люлин“ Доктор Иванова е жива, но в критично състояние - нуждае се от спешно кръводаряване

Шофьор на ТИР загина в катастрофа на АМ „Тракия“

Героят за „Левски“: Надявам се да получа шанс

Падналата от Драгалевския лифт туристка е стабилизирана

Доминик Рааб: Великобритания няма да плати нищо на ЕС без търговска сделка след Брекзит

Не е ясно дали днес ветеринарите ще бъдат допуснати да вземат повторни проби за чума от стадото в Болярово

Гори сметището на Кочериново

Днес ни очаква горещо време

Въоръжен мъж се барикадира и взе заложници в Лос Анджелис Една жена е убита в супермаркета

Какви чаркове движат мозъка на зодиите?

На 22 юли 2018 да почерпят

Мама Миа 2 избра хърватския остров Вис Звездите на мюзикъла превръщат доскоро непознатото късче земя в туристически хит

В управата на Левски влезе собственикът на Левски (Паталеница)

Илия Козарев е новият член на Управителния съвет на „Левски”. Това обяви на пресконференция днес изпълнителният директор на „сините” Иво Тонев.

„Четиримата, които заседаваме, обсъдихме имена за попълване на УС. Спряхме се на кандидатурата на г-н Илия Козарев за нов член на УС. Неговото име беше предложено от тръст „Синя България“ и НКП. Кандидатурата му трябва да бъде одобрена от Надзорния съвет“, каза Иво Тонев.

Илия Козарев е запален фен на „Левски”. Той е съсобственик на фирма „Райкомерс”, която се занимава със строителство на водопроводни и канализационни мрежи, сгради и съоръжения. Козарев е и заместник изпълнителен директор на фирмата, която е семейна.

Илия Козарев е собственик на „Левски” (Паталеница), който играе в „А“ ОФГ Пазарджик.

„Господин Илия Козарев е най-близо до профила, който търсим и каквито бихме предложили за членове на УС. Тези хора трябва да бъдат наясно как се управлява фирма от такъв ранг. Да имат знания как се управлява бюджет от такъв ранг.

Съсобственик е на „Райкомерс”, собственик на „Левски” (Паталеница). Изградил е един от най-добрите терени, нищо че говорим за отбор от много ниско ниво. Качеството на изграденото от него съоръжение се доближава до това на стадион „Васил Левски”.

Г-н Козарев и неговата компания са се включвали във всяка инициатива, която сме правили. Той е един от съучредителите на тръста, помага на турнирите, които организираме. Доказан левскар. Няма нито един аргумент срещу него”, сподели от своя страна председателят на тръст „Синя България” Васил Колев.

Председателят на Управителния съвет на Левски Иво Тонев има големи опасения относно взимането на лиценз за Европа за следващия сезон. Основният проблем пред “сините” е свързан със задълженията от 1 700 000 лева към 31 декември.

Тонев обяви, че необходимата сума за нормалното съществуване на първия отбор за първите 6 месеца от годината е 4 400 000 лева.

„На първо място, по време на това двудневно заседание на Управителния съвет, бяхме запознати с новите изисквания около лицензирането на клубовете. В тази връзка мога да ви кажа и първия сериозен проблем пред Левски, свързан с бъдещото получаване на лиценз, на първо място за Европа. Левски има задължения около 1 700 000 лева. Тези задължения са дължими към 31 декември 2014 година и това е първата задача, която стои пред нас като УС. До 20 март трябва да съумеем да погасим тази сума“, обяви Иво Тонев.
„Второто нещо, което обсъждахме дълго, беше един план, проектобюджет за първите 6 месеца за 2015 година, който ние приехме, като разходите са сведени до минимум. Сумата, която е необходима за нормалното функциониране е около 4 400 000 хиляди лева до края на юни“, допълни шефът на УС на Левски.

„Водим преговори с 3-4 потенциални нови спонсори на Левски, разговорите не вървят лесно. Зададени са конкретни параметри и рамки. Относно първия отбор, трябва да благодарим и поздравим Георги Иванов и Стойчо Стоев, които се правят с тези рамки, които сме им задали, съумяват да се вместят в тези финансови параметри. Ние като УС само можем да бъдем доволни от тяхната работа до момента.“

Колкото до плановете за разсрочване и погасяване на задълженията, Тонев каза: „Ще водим разговор с всички, на които дължим пари, с някои ще бъде трудно или почти невъзможно, тъй като някои от сумите са разсрочвани вече по 1-2 пъти. Ще се опитаме да направим каквото можем. Безспорно източниците ни на приходи са няколко, имаме заложени приходи, налични договори, по които има постъпления. Преговорите с новите спонсори, които водим в момента. Това са пътищата, плюс някои много важни и добри идеи, които са от тръст Синя България и Националния фенклуб на привържениците. Тази сума е доста сериозна и истината трябва да си я казваме е, че Левски е в изключително затруднено финансово състояние.“

„Пасивът е натрупан през годините, има суми, които са разсрочвани. Никой не си заравя главата в пясъка, не се игнорира нито един проблем, но съм оптимист, особено след случилото се вчера и учредяването на този бизнесклуб“, допълни Иво Тонев.

„Изискванията за лиценз за А група са завишени. При всяко положение целта е да вземем лиценз за Европа. Вземем ли лиценз за Европа, ще имаме и за А група“, коментира още Тонев.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.