Кмет стана гайдар

Кметът на Павликени инж. Емануил Манолов стана гайдар. Градоначалникът свири на бас китара в местната рокбанда "Нойс", но наскоро решил да се отдаде и на народната музика.

Управникът си купил духовия инструмент за 240 лв от майстор на гайди във Варна. Сега под ръководството на павликенски музикант, инж.Манолов старателно разучава две народни песни. С тях той възнамерява лично да открие традиционния фолклорен събор в Павликени през юни.

"Единственият проблем е, че нямам достатъчно време да се занимавам с музика. Но щом съм решил, ще се подготвя", заяви пред "Труд" инж.Емануил Манолов.

Това няма да е първата му публична музикална изява. През декември 2013 г първенецът на Павликени показа умения като рок музикант по време на благотворителна акция, която сам организира. Градоначалникът хвана китарата и излезе на сцена по време на концерта "Рок срещу СПИН", който музикантите от групата "Нойс" изнесоха тогава.Бандата заби парчета на Джими Хендрикс, Зи Зи Топ, Рейнбоу и други популярни изпълнители в механа "Павликяни". Местните рокаджии свириха песни от репертоара си в подкрепа на каузата, насочена срещу "чумата на 20 Век" и начините за предпазване от ХИВ.

"Групата е сформирана преди 8 г. На бас китари свирим аз и Георги Станчев, който е техник. Вокалистът Атанас Костов е бижутер", обясни инж.Манолов.

Той допълни, че на двете соло китари пък се вихрят Христо Атанасов, който работи на ВЕЦ и охранителят Борислав Борисов. Музикантите от "Нойс" се събират през уикендите, а за благотворителния концерт бяха репетирали в пълния си състав цяла седмица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони