Пенсионер разбра, че бил ограбен, като му върнаха златото

Пенсионер от Сливен научи, че е бил ограбен в дома си, когато полицията му върна всичките златни накити - съобщиха от ОД на МВР в града. Престъплението било разкрито, след като 26-годишната крадла се опитала да продаде бижутата. Ченгетата я задържали в ареста.

Първоначално Н.М. увъртала откъде има скъпите накити. Накрая си признала. Служителите на реда отишли в дома на жертвата й. 65-годишният мъж даже не подозирал, че престъпницата е влизала в къщата му. Нямал представа кога е станало това. Едва след пристигането на полицията проверил и установил, че липсват златните бижута на съпугата му - медальон, два пръстена, синджирче, гривна и два чифта обеци. По случая се води досъдебно производство.

Пенсионери от града признаха, че масово оставят вратите си отключени в обедните часове на деня, когато очакват да им донесат храната от домашния патронаж. Други пък просто забравят дали са превъртели ключа, или не. Ловки крадли на злато и пари се възползват от това. Влизат в жилищата, докато собствениците им са там и извършват престъпленията без дори да ги усетят.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини