Село Веселиново тъгува за Желю Желев

Жителите на шуменското село Веселиново и община Смядово изпратиха съболезнователна телеграма до близките на президента д-р Желю Желев. Областният управител на Шумен Донка Иванова също изказа съболезнования

"Ще запомним д-р Желев като радетел на европейския път на България, като човек, отдал живота си в името на демократичното развитие на страната ни и добруването на българския народ", се казва в посланието.

Желев е роден в шуменското село Веселиново, учил е в местното училище "Св.Св.Кирил и Методий" (вече закрито б.а.) до 7 клас и никога не е късал връзката с местните хора. През 2007 г. той стана почетен гражданин на община Смядово и не пропусна сам да се порицае, че докато е бил на президентския пост, нищо не е направил за родния си край.

След това, чрез фондацията си помогна за изграждане на 8 км екопътека до уникален водопад и природни местности край Веселиново.

При получаване на почетното гражданство през февруари 2007 г. пред пълна зала с почитатели Желев обясни, че България вече е в клуба на богатите и че в Европа "байганьовски щуротии и хитруване няма да минават".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини