Левски" търси 1,7 млн. лв. за 50 дни

„Левски" трябва да осигури 1,7 млн. лв. до 20 март за лиценз за евротурнирите. На едночасова пресконференция от управителния съвет очертаха сериозното положение.

„Заседавахме два дни и 12 часа - каза шефът Иво Тонев. - Първият проблем е в тези около 1,7 млн. лв., дължими към 31 декември. Второ - обсъждахме проектобюджет с разходи до минимум. До края на юни са необходимои още около 4,4 млн. лв."

Наличните засега приходи в следващите 5 месеца са 1,4 млн. лв.

„Водим преговори с 3-4 спонсора, но не е никак лесно - добави Тонев. - Има поети ангажименти от Тодор Батков, финансови. Ще водим разговори за разсрочване на дългове, но ще е трудно, тъй като суми са разсрочвани по два пъти. Пасивът е натрупан с години. И към футболисти, и към треньори, и към клубове."

Управата най-после вдигна цените на билетите. Директорът Константин Баждеков заяви: „На 4 февруари ще пуснем абонаментни карти за пролетта по 96 лв. за сектор „В" и по 60 - за „Б", като остава 50% намаление за пенсионери и ученици. Билетите ще са по 15 лв. за „В" и по 10 за Б"."

„Имаме 2,5 млн. привърженици, които са латентни - каза Васил Колев от тръста „Синя България", който говори и за заем от феновете. - Трябва да ги активираме с инициативи. Спасението на клуба е в общността."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ