Котарака и Чушката нападнаха англичани в селска къща

Четирима мъже са задържани за въоръжен грабеж над семейство англичани в сливенското с. Биково, съобщи шефът на ОДМВР-Сливен Чавдар Божурски. Бандитите атакували 74-годишните Кристофър Робин и съпругата му Джейн, след като получили информация от домашната им прислужница, че в сейфа им ще има 50 000 лева за операция.

В ареста са двама новозагорци с прякори Котарака и Чушката, както и двама техни авери от старозагорското градче Раднево.

Бандитите се маскирали с дамски чорапощници на главите и разбили входната врата на къщата на англичаните към 1 ч в четвъртък. Един от тях опрял нож в гърлото на Кристофър, който бил трудноподвижен и с 4 байпаса на сърцето. Другите обърнали всичко наопаки в търсене на плячка. Заплашили с нож и съпругата. Въпреки че научили кода за сейфа, в него нямало 50 000 лева. Накрая събрали 1200 лева, а в торби напъхали бижута, два лаптопа, видеокамера и газови пистолети. Взели няколко монети от ХIХ век, кортици, стари медали и саби от Втората световна война. Преди да изчезнат, заключили ограбеното семейство. Джейн успяла да се измъкне и се обадила на полицията.

Кристофър и Джейн се заселили в Биково преди години. Преди да си купят къща, те питали местните хора дали в селото има престъпност. Селяните категорично им отговорили, че са сред малкото населени места в региона, където няма бандитизъм.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право