8000 лева не достигат 9-годишният Христо от Рупите да може да тича

Деветгодишно момченце от петричкото село Рупите се нуждае от спешна операция в Сърбия, за да може да ходи нормално и да възстанови напълно зрението си. Христо Канджиков е с диагноза детска церебрална парализа, но за всичките тези години детето показва завиден напредък в своето развитие. Сега лекари дават и голямата надежда за възстановяването на Христо, съобщава struma.bg.

За да се случи това обаче, са необходими 8000 лева. Толкова струва операцията на детето в Сърбия.

Деветгодишния Христо Канджиков живее само с майка си. За крехката си възраст детето е преживяло няколко операции и всевъзможни рехабилитации. За своята майка, която в нито един момент не губи надежда, Христо е герой. Успява да се справи и с много сила да бъде почти като другите негови връстници.

Сега Христо е във втори клас. За неговото пълноценно възстановяване има светлина. Тя идва от специализирана клиника в Сърбия. Лекарите там излизат с доклад, че след операция краката и очичките на Христо ще се оправят. Майката на Христо е силно притеснена, тя не е вярвала, че ще се наложи да моли за помощ познати и непознати в името на това детето й да се възстанови. Винаги плаче, когато болният Христо попита: „Мамо, аз защо не мога да тичам като другите?...”

Отговор, който една страдаща майка не може да даде, но може да вдъхне сила и кураж на своето момче, че и този ден ще дойде, а сега е съвсем близо.

Кметът на село Рупите Георги Атанасов е приел присърце каузата да се събере сумата от 8000 лева, необходима на деветгодишния Христо да се оперира в Сърбия. В повечето търговски обекти на територията на Петрич има вече поставени кутии за събирането на дарения. До момента майката на Христо е успяла да събере 1200 лева. Неведнъж хората от община Петрич са доказвали, че няма нищо непосилно, когато си подадат ръка. Вярват, че ще успеят да помогнат на едно деветгодишно момче да има детство, което заслужава.

До началото на месец март трябва да бъдат събрани нужните 8000 лева, за да може майката на Христо да потвърди в клиниката за операцията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини