На 24 май 2018 да почерпят

Пътувай и чети с ретро трамвая на 24 май

Алпинистът Атанас Скатов след завръщането си от Хималаите: Налудничаво е, но смъртта там е нещо естествено

Италианският президент Серджо Матарела връчи мандат за съставяне на правителство на Джузепе Конте

Вдигат пенсиите с 3,8% от юли (обзор) Минималната за осигурителен стаж и възраст става 207,60 лв.

Юлия Скрипал в първо изявление след изписването си от болницата: Събудих се с новината, че с баща ми сме били отровени

Ръст на сделките с имоти в курортите Банско и Слънчев бряг са първенци

Проф. Христо Пимпирев: Мечтая Антарктида да дава повече за човечеството и България да е там

Полицаят заплашвал военния преди смъртта си (обзор) Съдът остави Ангел Желязков в ареста

Иванчева изпързаля правосъдието

Шофьорът на автобуса от катастрофата на магистрала “Тракия”: Казах на пътниците да отворят аварийните кранове и да излязат, аз бях последен

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в четвъртък, 24 май 2018

Мая Манолова: Парите за здраве тази година са увеличени, но с това се увеличиха и проблемите

Съдът окончателно пусна АМ „Струма“ през Кресненското дефиле

Ремонтират бул. „Тодор Каблешков“ в София

Опашки за саниране в Стара Загора. Търсят 600 собственици на отчуждени земи за строежа на тунел под Шипка

“През тази година продължава рехабилитацията и строителстовто на обхода на Габрово, като част от изпълението на проекта за тунел под Шипка”, обяви в Стара Загора министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова. Тя поясни, че в момента се търсят над 600 собственици на отчуждени имоти, които са в Стара Загора и Габрово.

“Утвърдена е програмата за отчужденията, както и парцеларният план и започва изплащането на обезщетенията”, каза Павлова. Тя се надява в кратки срокове трябва да се проведат отчуждителните процедури и до края на 2015 година да бъде довършен в голямата си степен обходът на Габрово, като първа фаза на тунела под Шипка. Самото съоръжение обаче едва ли ще започне да се строи преди 2017 г., когато може да се освободят средства от европейските програми, защото проектът е сред резервните, които ще се строят ако има спестен ресурс.

Обходният път на Габрово се строи от май 2013 г., в момента се работи по втория етап от общо петте по проекта. Той се финансира със средства от Оперативна програма “Транспорт”.

Проектът включва строителството на участък от 23 километра, етапна връзка на обхода със съществуващ път от 3 километра и изработването на идеен проект за тунел под връх Шипка.

Министър Павлова бе в Стара Загора в петък, за да представи правителствената програма за саниране на многофамилни жилища. Залите на общината бяха препълнени от жители на града и домоуправители, които искаха да научат как да се възползват от парите за саниране. Повече от 100 души дори не успяха да влязат на срещите, защото залите вече се пукаха по шевовете.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.