Станишев: Няма да се кандидатирам за президент на България

Лидерът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев отправи критики към управленската програма на кабинета "Борисов 2". Според него това управление било правителство на статуквото.

"Ще поемат 8 млрд. лв. нов дълг за година- по 1100 лв. на всеки от нас", каза Станишев. Според него ГЕРБ си купували политическо време. Той обаче призова за националните интереси на страната да не се делим на "леви и десни".

"БСП трябва да се оттърси от старите грешки и да се отвори към периферията - да привлече хора извън БСП, но със силни позиции", посъветва Станишев.
Настоящият лидер Михаил Миков пък заяви, че макар да е криза, БСП е единствената лява алтернатива за страната. А в четворната коалиция било "Пей живот". Соцлидерът не изключи разговори с АБВ за местния вот, но ако не участват в дясно управление.

БСП зад Станишев за лидер на ПЕС

Миков обяви, че БСП категорично подкрепя Станишев за следващ мандат като лидер на ПЕС. И попита: "Бойко Борисов за шеф на ЕНП ли да предложим, като е спечелил изборите?".
А Станишев добави, че ще се кандидатира отново за лидер на ПЕС, защото в неговия мандат са свършени много неща. Но нямало да бъде кандидат за президент на България. По Конституция кандидатът за държавен глава трябва да е роден в България, а Станишев не е.

"Твърде рано е да се правят сметки", обяви Станишев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини