Ван се вряза в минувачи в Торонто, деветима са загинали (ВИДЕО)

На 24 април 2018 да почерпят

Изложба на Гергана Минкова

Гениалните доктори „клъцни-срежи” Холивудските знаменитости дължат „естествения” си вид на виртуозни пластични хирурзи

Роналдо срещу германци – 22 мача, 26 гола (ИНФОГРАФИКА)

Върхът на Джеймс Бонд Интерактивни изживявания с автомобилите на Агент 007

Вижте как Кейт и Уилиам излизат от болницата с новородения принц

Александра Богданска-Петканова на почивка без мъжа си

Шофьор на претъпкан бус “вежливо” подхвърлил 30 лева подкуп на пътни полицаи

Спираме да ядем боклуците на Европа В София бе обсъдено бъдещето на здравните системи

Бившият лидер на босненските сърби Радован Караджич настоя за отмяна на присъдата му за геноцид

Трябва ли да ми изплащат „клас“ със задна дата, ако е дължим

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 24 април 2018

Д-р Мирослав Ненков: Таксата при общопрактикуващите лекари трябва да се увеличи

МО купува леки коли за един милион

Министър Павлова: Остъклените балкони няма да бъдат премахвани при саниране

Жилищни блокове, в които има индивидуално остъклени балкони, няма да бъдат премахвани, нито ще бъдат пречка за включването на блока в Националната програма за саниране. Това обясни министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която заедно с министър Десислава Танева се срещна с гражданите на Сливен днес. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

В такива случаи проектантите ще трябва да съобразят визията на блока с индивидуалните решения на гражданите.Те трябва да предложат такива решения, които няма да налагат премахването им. Ако обаче досегашната дограма не отговаря на изискванията, предписани от енергийните одитори, то тя ще бъде подменена за сметка на проекта, разясни Павлова.

Решението за увеличаване на данъците е в ръцете на местните власти, от тях зависи дали ще вземат подобно решение, каза регионалният министър. Тя подчерта, че прилагането на мерките за енергийна ефективност неизбежно повишават стойността на имотите.

Държавата в момента трудно може да осигури 16-18 млн. лв. за довършването на пречиствателната станция на Сливен, заяви на брифинг за медиите в Славен министър Павлова. Според нея проектирането и стартиралото строителство на обекта е направено по възможно най-нерационалния начин от правителството на тройната коалиция. „Станцията се строи буквално в нищото. До нея е проектирана довеждаща инфраструктура, а именно вода, която да пречиства. Само за довършване на самата пречиствателна станция са необходими 6-8 млн. лв., и още поне 10 млн. лв., които да се инвестират в довеждаща инфраструктура“, обясни регионалният министър.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.