На много места пътищата са наводнени, внимавайте!

Продължилите през цялата нощ валежи наводниха редица отсечки от пътища в страната, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура”. Прогнозата на НИМХ-БАН е че интензивните валежи ще продължат през целия ден.
Ето сводката на АПИ към 7.30 часа тази сутрин:

Поради наводнение и свлачище при с.Веселиново, област Шумен, се затваря път II-73 Шумен - Карнобат от разклон Ивански до разклон Кълново.

Поради наводнение е затворен за движение път I-8 Любимец-Свиленград в област Хасково.

Поради наводнение е ограничено движението по автомагистрала „Тракия“ в посока Бургас в района на Българово. Обходният маршрут преминава през пътен възел „Българово“-Братово-Долно Езерово-Бургас. Движението по автомагистрала „Тракия“ в посока София се извършва без ограничения.

Временно се спира движението по път I-6 Кюстендил-ГКПП „Гюешево“ на тежкотоварни камиони, за да бъде почистено пътното платно от падналия мокър сняг.

Паднали камъни затрудняват движението в района на Симитли. Водачите трябва да са внимателни и в Кресненското дефиле. Пътищата в региона са мокри, но проходими при зимни условия. По-затруднено е движението в област Кюстендил, където снеговалежът продължа

Днес през по-голямата част от деня ще бъде облачно с валежи от дъжд, по високите западни полета и в планините - от сняг. В Предбалкана и Лудогорието дъждът ще преминава в сняг. На много места, особено в Югоизточна България валежите ще са интензивни, гласи прогнозата на НИМХ-БАН.

Ще бъде ветровито, като най-силен ще е вятърът в Югоизточна България от юг-югозапад, но след обяд ще започне да отслабва. Максимални температури между 4° и 9°, в югоизточните райони до 13°, в София 5-6°.Атмосферното е значително по-ниско от средното за февруари и през деня ще започне да се повишава.

Над Черноморието ще бъде облачно, дъждовно и ветровито. Ще духа силен югозападен вятър. По-късно в северната част вятърът ще се ориентира от северозапад и ще отслабне. Максимални температури: 11° - 15°. Температура на морската вода е 6-7°. Вълнение на морето ще бъде 4-5 бала.

В планините ще вали сняг, под около 1500 метра в Родопите от дъжд и сняг. Ще духа силен до бурен югозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра 3°, на 2000 метра - около минус 1°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини