Облаци и дъжд днес

Днес през по-голямата част от деня ще бъде облачно с валежи от дъжд, по високите западни полета и в планините - от сняг. В Предбалкана и Лудогорието дъждът ще преминава в сняг. На много места, особено в Югоизточна България валежите ще са интензивни. Ще бъде ветровито, като най-силен ще е вятърът в Югоизточна България от юг-югозапад, но след обяд ще започне да отслабва.

Максимални температури между 4° и 9°, в югоизточните райони до 13°, в София 5-6°.Атмосферното е значително по-ниско от средното за февруари и през деня ще започне да се повишава. Това съобщиха за „Фокус” от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).

Над Черноморието ще бъде облачно, дъждовно и ветровито. Ще духа силен югозападен вятър. По-късно в северната част вятърът ще се ориентира от северозапад и ще отслабне. Максимални температури: 11° - 15°. Температура на морската вода е 6-7°. Вълнение на морето ще бъде 4-5 бала.

В планините ще вали сняг, под около 1500 метра в Родопите от дъжд и сняг. Ще духа силен до бурен югозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра 3°, на 2000 метра - около минус 1°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето