Потоп в Бургас, вадят на ръце повлечени от водата в подлез

Силният дъжд е на път да докара нов потоп в Бургаско. Не тръгвайте по бул. "Транспортна", пътят за мол „Бургас Плаза” е залят от вода, кал и тиня, предупреждава flagman.bg. Има закъсал автомобил, който е изоставен насред пътното платно. На място няма полицейски патрул, който да спира движението.

Улицата, която минава от светофара на мол "Бургас Плаза" до подлеза в ж. к. Зорница, цялата е под вода. В участъка край ОУ "Климент Охридски" водата достига половин метър по цялото протежение на училището. Колите стигат до локвите и се връщат. Бъдете внимателни, не тръгвайте на път, ако не се налага, за да не попаднете във воден капан.

Пътят за Поморие и Каблешково също е затворен. Полицейски патрули връщат колите заради наводнения участък.Според непотвърдена информация, не може да се стигне до автомагистрала "Тракия" от Бургас.

„Водата е около метър, в района няма как да се мине. Полицаите спират всеки, който се опита да продължи”, казва шофьор, който преди минути е бил върнат обратно към Бургас.

Читатели алармират, че и бургаският квартал „Долно Езерово” е под вода, залети са къщи, които се намират в ниската част на квартала.

Полицейски патрули обикалят и на територията на града, за да следят за наводнени участъци. Под вода е районът около магазин „Била” в ж. к. Изгрев, както и около магазин "Технополис" в ж. к. Славейков.

Кошмар са преживели бургазлии в подлеза на кръстовището между бургаските ж.к. „Зорница” и „Изгрев” през изминалата нощ. Хора от игралната зала, намираща се там, са били евакуирани на ръце заради водната стихия, потопила съоръжението.

„Към 00.50 часа отидох в подлеза, водата вече беше нахлула. Помъчих се да вляза откъм училище „Климент Охридски“, но мощното течение ме повлече и се хванах за една от вратите на подлеза. После влязох от отсрещната страна, откъм църквата „Св. Атанасий”. Беше невероятно течение, като че ли водата навлизаше под налягане, а дъждът навън не бе толкова силен, както при другите наводнения.

Не можах да отворя вратата на търговската зала, защото напорът на водата беше така силен, че я отварях едва 2-3 сантиметра. Обадих се на пожарната да евакуират хората, които бяха вътре - крупието и още трима души. Слава Богу, след около 20 минути дойдоха и заедно с тях отворихме врата, взех момичето (крупието) на ръце, докато пожарникарите водеха другите хора. Един-единствен възможен изход беше изхода на подлеза към високите блокове - оттам и излязохме. Страшно беше, но Господ ни пожали!”, пише бургазлия, преживял кошмара от снощи.

Същевременно днес жителите на ж.к. „Изгрев” завариха колите си, потопени в морето, което е заляло комплекса.

Наводнени са и следните пътища:
- Входът от към Автомагистрала „Тракия“, алтернативният път е през Българово - Камено - Братово - Горно Езерово
- В района на Университет „Асен Златаров“ и „Метро“

В община Поморие пътните отсечки:
Поморие - Ахелой
Ахелой - Каблешково, както и Каблешково, Медово, Лъка
- Пътят Бургас - Средец /в частта около с. Новоселци/, както и пътят Средец - Ямбол, който към настоящия момент е затворен.

Населените места, от които са дошли редица сигнали за наводнени улици, дворове, мазета са Лозово и Долно Езерово в Бургас. Полски извор, Ливада, Новоселци в община Камено. Факия, Момина църква, Граничар, Кирково (Средец).

Няма данни и сигнали за бедстващи хора, нито за населени места останали без ток или вода.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони