Евтаназират 120 хил. птици в хасковското село Войводово

Следствен експеримент спира колите по пътя Шумен-Карнобат

Педали виновни за кризата в „Байерн“

С приятелски волейболен мач откриха обновения спортен комплекс на МУ- Варна

Четирима полицаи от Сливен пострадаха при пиянски инцидент в бедната част на ромския квартал В ареста са задържани десет мъже на възраст от 18 до 57 години

Софийският районен съд ще се произнесе до месец по жалбата на Лозан Панов срещу наложената му глоба от 1000 лв.

Цецка Цачева: Не е възможно българските граничари да бъдат предадени на Турция

Прокуратурата повдигна обвинение на мъжа, опитал да изнасили адвокатка в София

Съветници дариха заплати на забавачка

Полски шофьор на тир блъсна и уби мъж на „Хемус“

Румен Порожанов: Няма съобщени нови случаи на чума по дребните преживни животни

Еврокомисар Мария Габриел: Ще има видими резултати срещу фалшивите новини

Двама загинали и ранени полицаи след стрелба в Германия

Ефективно наказание за рецидивист, заредил джипа си без да плати и пласирал фалшиво евро

Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски“ чества своята 115-годишнина (СНИМКИ)

МВР: Няма пострадали хора при бедствията тази нощ, проведени са над 200 спасителни операции

За последното денонощие пожарникарите и спасителите са извършили над 200 аварийно-спасителни дейности в цялата страна, съобщи официално МВР . По-голямата част от сигналите са за отводняване и отстраняване на паднали дървета и клони. Към момента няма данни за пострадали хора в засегнатите населени места.
По разпореждане на министъра на вътрешните работи Веселин Вучков е активиран централния оперативен щаб на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“.
Силният вятър и обилните валежи усложниха обстановката в областите Бургас, Смолян, Кърджали, Хасково, Варна и Монтана.

Най-тежка е обстановката в гр. Бургас, където е обявено частично бедствено положение. Към този момент има данни за наводнени над 120 къщи, мазета и дворове.

В кв. „Долно Езерово“ нивото на водата по всички улици е между 50 и 80 см, на място са разположени екипа на пожарната, които следят обстановката и помагат на засегнатите от природното бедствие. Късно снощи от вилно селище „Черниците“ са изведени 10 души, които са настанени в общински център. Водата е заляла участъци от пътя Ветрен-Бургас и Бургас-Поморие, наводнени са множество имоти в кв. „Лозово“ и гр. Средец, от където са евакуирани 30 души.

Проливните дъждове са причина за активизиране на свлачища на територията на община Сатовча, област Благоевград. Затворен е пътя гр. Гоце Делчев – Сатовча. Свлачища затрудняват достъпа до селата Долен, Плетена и Осина. На място е изпратена тежка и верижна техника. Достъпа до населените места в региона се осигурява по обходни маршрути.

Обявено е бедствено положение на територията на община Смолян. Към момента нивото на река Черна остава високо. Създадена е организация за евакуиране на хора и техника от застрашените райони и за изграждане на диги и насипи. В кв. “Устово“ реката е на 40 см от преливане извън коритото. Река Триградска е преляла край селата Триград и Змеица.

Усложнена е обстановката в град Дългопол, област Варна, където има наводнени дворове и къщи. На място работят три пожарни екипа. Извършена е евакуация на хората от ниските части на града. Тази нощ язовир „Елешница” е започнал да прелива. Река Ана дере, приток на река Провадийска, е излязла от коритото си при село Блъсково. Спряно е изпускането на язовир „Снежина” в община Провадия, продължава контролираното изпускане на язовир „Черковна”.

Старият път между Свиленград и Любимец е наводнен. В момента екипи отводняват мазета в Любимец и село Лозен.

Обстановката в област Монтана постепенно се нормализира. Електрозахранването на повечето населени места е възстановено. Всички пътища в общината са почистени и проходими.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.