Борците ни в българското училище в Атланта

Националите ни в трите стила борба не само оформиха впечатляваща колекция медали на два големи турнира в САЩ, но и отделиха последните си часове преди прибирането у дома за българската общност в Атланта. Организатор на кратката визита бе международният рефер Димитър Чифудов, който живее в града от дълги години, а на турнира „Дейвид Шулц" тази седмица бе сред арбитрите.

Тимът ни летя от Колорадо спрингс до Атланта в неделя около обяд българско време, а 8-часовият престой там преди полета за Европа бе използван за посещение на българското училище. В понеделник борците ни се прибират у дома след няколко седмици в състезания и тренировки зад Океана.

В Атланта има голяма българска общност, наброяваща около 5000 сънародници като тяхната организация се нарича "Всички българи заедно". Родното училище се казва "Свети Константин-Кирил Философ" и е основано през 2009 г. Сградата е на булевард „Пийчтрий", но в неделя в нея няма занимания. Зашампионите ни в борбата обаче бе организирано посрещане от общността на сънародниците ни.

В последния ден на „Дейвид Шулц" на български адрес отидоха още 3 медала. Сребро заслужи Мими Христова, отстъпила на финала финала пред представителката на домакините Али Рагас с технически туш - 0:10. Бронз взе Евелина Николова (55 кг). В спор за отличието тя тушира за 4,49 мин мексиканката Алма Еското.

Така българските борци приключиха с общо 8 медала на "Дейвид Шулц"- 4 при класиците, два при свободняците и два при жените, като Иво Ангелов и Кирил Терзиев триумфираха с титли.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт