Фетел се пъчи с червен телефон във "Ферари"

Себастиан Фетел блести в ярко червено, откакто е във “Ферари”. Четирикратният шампион се разхожда в бокса, издокаран от глава до пети във фирмените цветове на новия си работодател. Червени са не само якето, панталонът, пуловерът и обувките на четирикратния шампион, но и мобилният му телефон. Германецът за първи път използва червени служебни автомобили на работното си място и в личния си живот. Извън пистата той вече кара “Ферари FF” с 660 конски сили – дебютният сериен модел на марката със задвижване на четирите колела.

Първият официален тест на Фетел за новия му отбор не мина по мед и масло. 27-годишният пилот направи 9 обиколки на пистата в Херес, а след това часове трябваше да чака механиците да поработят по колата му. Повечето отбори представиха болидите си за новия сезон направо в боксовете, без разточителни и скъпи церемонии.

За първи път в означението на автомобила на “Ферари” - SF15-T, присъства елемент от сериен модел. Буквата Т идва от турбо, новата двигателна технология, използвана в кабриото “Калифорния Т”. По традиция Фетел дава дамско име на всяка своя кола, но още не обявил как ще кръсти червената стрела. Миналата година не спечели нито една победа със Сузи, а преди това стана шампион с Гладната Хайди, с Аби, с Кинки Кайли и със Сладката Лиз. А като новобранец шпореше Кейт и сестрата-мръсница на Кейт.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт