Анев грабна втори медал на европейското по биатлон

Красимир Анев спечели втори медал за България на европейското по биатлон в Отепя (Естония) - сребро в преследването на 12,5 км. Асът на националния стреля 3 пъти извън мишените и остана на 44,3 секунди след шампиона Алексей Слепов (Русия), който също допусна 3 неточни изстрела. Трети е пак руснак - Антон Бабиков (Русия), който ликува след истинска драма. В последните метри той се надбягваше с Ларс Хегле Биркеланд, като и двамата се сгромолясаха върху финалната линия. Норвежецът бе по напред, но се спъна и при падането загуби медала.

Другият ни представител Владимир Илиев остана 11-ти. Проблем за него се оказа стрелбата, като направи 6 пропуска. Отличието е второ за страната ни на първенството след бронза на Илиев в спринта, където отново триумфира Слепов.

При жените Емилия Йорданова се класира на 20-о място в преследването на 10 км след 5 грешки в стрелбата. Още по-слабо се представи на рубежа Десислава Стоянова (8 пропуска) и остана 39-та, а Дафинка Коева с 9 неточни изстрела е 49-а от 50 завършили. Победителка е Екатерина Шумилова (Русия).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт