Ивайло Караньотов разплака шефката на „Фермата“

В страната няма икономическа криза, заяви Ердоган

Канадци ще печелят 100 млн. долара от злато в Розино

Камион мина през спусната бариера на жп прелез в Ловеч

Полицията излови иманярска банда, нападнала Роженския манастир (обзор) Седмината с мюсюлмански имена от петричкото село Яворница копали, за да търсят съкровища

Премиерът Борисов в Залцбург: Подчертах готовността ни незабавно да бъдем приети в Шенген

Безплатни ваксини за пенсионерите над 65 г. Стратегията е за период от 4 години и е на стойност близо 10 млн. лв.

Чуждите инвестиции се понижиха с 63% Задгранични компании изтеглят капитали от страната

Доналд Туск: Спрете да се обвинявате взаимно за имиграцията

ДДС при отдаване на имот под наем

Гл. комисар Христо Терзийски: Рано е да коментирам дали бих приел поста на главен секретар на МВР

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 20 септември 2018

Корнелия Нинова, лидер на БСП: Изготвихме анализ на монополите в България

Яков Джераси оглави Световната ционистка организация в България Виктор Меламед поема пост в Американския Еврейски Комитет

Започна срещата на върха на Европейската народна партия

Наводнени къщи и земеделски земи в община Вълчи дол

Обилните дъждове не са пощадили община Вълчи дол. Това съобщи за „Фокус” кметът на Варна Пенка Йорданова. Направен е пълен преглед на всички 22 населени места в общината.

В село Генерал Колево има наводнени къщи, подобна е ситуацията и в населените места Брестак, Щипско, Оборище, Вълчи дол. В село Искър покривът на кметството е протекъл сериозно.

В Брестак е гръмнал трафопостът и е в много тежко състояние. Язовирите също създават проблеми в общината, защото са пълни, изпускат се големите водни съоръжения, както и този при Генерал Киселово. В резултат на това прелива язовирът в Звънец и се залива пътят, който свързва общината със село Страхил, допълни кметът. Няма улично осветление в селата Калоян, Искър и Добротич, изяснява се дали е в резултат на силния вятър.

Питейна вода няма в населените места Калоян, Изворник и Есеница. Има разрушен захранващ водопровод, отнесена е част тръбата, работи аварийна група на ВиК. В момента се извършва отводняване, където е необходимо. „Най-тежко е в Генерал Колево, площадът и улиците в селото ги няма.

Нямаме достатъчно основание да обявяваме бедствено положение, но дано да получим разбиране от Междуведомствената комисия и отново вероятно ще пуснем искания, защото само с бюджета на общината не можем да се справим. В 22 населени места – навсякъде има дерета, които застрашават населението.

Във Войводино отново са залети много дворове, водата стига и до къщите. Много е сериозно и състоянието на земеделските земи, залети са огромни площи”, каза още Пенка Йорданова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.