Пълни трибуни за битката за Пловдив

Събуждането на гиганта Серия А

На 18 август 2018 да почерпят

Григор Димитров загуби доиграването на мача от трети кръг срещу Новак Джокович в Синсинати

МВнР: Няма данни за пострадали български граждани при тежкото наводнение в Южна Индия

СПИН мори мъжете 6 пъти повече от жените у нас Новорегистрирани са 139 представители на силния пол срещу 22 на нежния

Бербатов е сензационна опция за „Юнайтед“

Мотоциклетист е с опасност за живота след катастрофа във Варна

„Лудогорец“ губи вратар за дербито

Германия отваря вратите за чужденци Бежанците не отговарят на нуждите на Берлин

Труд Уикенд – един вестник за два дни

Пиян пациент опря ножица в гърлото на медицинска сестра в Търново Ръководството на областната болница сезира прокуратурата

САЩ изтеглят 200 милиона долара от стабилизационния фонд за Сирия

Ангела Меркел очаква сложни разговори с руския президент утре в Берлин

Оръжеен бос фалирал „Олимпик“ В Испания развивали дейност без лиценз

Питейната вода в някои райони във Варненска област е мътна заради дъждовете

В някои райони на Варненска област питейната вода е със завишена мътност заради обилните валежи. Това съобщиха от пресцентъра на Регионалната здравна инспекция.

Във връзка с обилните валежи през изминалите дни, по данни на „ВиК-Варна” ООД към 10:30 часа питейната вода е със завишена мътност в района, водоснабдяван от ПС „Батова” – село Каменар и местностите (СО): „Пчелина”, „Лозата” и „Телевизионна кула”; в експлоатационно-технически район „Аксаково” – село Куманово и село Изворско.

Помпената станция в село Любен Каравелово е залята и водоподаването е прекъснато. В експлоатационно – технически район „Провадия” са замътени каптажи „Солу Пещера” и „Джиздар”, които захранват много малка част от гр. Провадия. Същите са изключени. В гр. Вълчи дол има авария. Вода се подава вода от ПС 1 (дълбок сондаж). Същата е с добри качества. В Район Аврен – водата, подавана от ПС „Китка” има леко замътване. Повишена е дозата на остатъчния хлор до 1 мг/л. В район „Бяла” – село Дюлино. Водоподаването в момента се осъществява от незалетия черпателен водоем, който захранва ПС „Дюлино” и селото. Издадено е предписание до управителя на „ВиК-Варна” ООД във връзка с дадените от МЗ указания за действия при усложнена метеорологична обстановка с писмо. Съгласно получената информация от оператора, навсякъде са предприети мерки за хлориране до 1 мг/л. Инспектори от отдел „Държавен здравен контрол” при РЗИ-Варна извършват пробонабиране и учестен мониторинг в следните населени места: Община Аксаково – село Изворско, село Куманово, село Каменар, а в село Любен Каравелово, след възстановяване на водоподаването. Издадени са 4 броя предписания до кметовете на горепосочените села да информират местното население за ограничаване ползването на питейната вода до излизане на стандартни лабораторни резултати. Издадени са и 2 броя предписания до директорите на детските градини в село Изворско и село Любен Каравелово за консумация на бутилирана вода до възстановяване на качествата на водата от водопроводната мрежа. За резултатите от лабораторните изследвания, населението в засегнатите райони ще бъде своевременно уведомено.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.