Утре ще вали, термометрите ще сочат до 9°

Тази нощ времето ще бъде облачно, на места със слаби превалявания от дъжд, който в Западна България ще премине в сняг. Минималните температури ще са предимно между минус 2° и 3°. Утре до обяд валежите в повечето места ще спрат, а облачността от запад ще започне да се разкъсва и намалява. Ще се появи слаб, в Дунавската равнина и Източна България – до умерен северозападен вятър и с него ще нахлуе малко по-студен въздух. Максималните температури ще са между 3° и 8°. Такава е прогнозата за времето на НИМХ към БАН, съобщи „Фокус”.

До обяд над Черноморието ще е облачно и на места ще превалява слаб дъжд. След пладне валежите ще спират, а облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на въздуха ще е 7°-9°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините облачността ще е променлива. До обяд ще има слаби превалявания, главно от сняг. След пладне валежите ще спрат, а облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа до умерен северозападен вятър. Дневната температура на 1200 м.н.в ще е около 1°, на 2000 метра – около минус 6°.

В сряда вятърът от юг-югозапад ще се усили и отново ще започне пренос на топъл въздух, температурите ще се повишат и максималните ще бъдат между 8° и 13°, а минималните ще бъдат между минус 5° и 0°. След временно разкъсване, облачността ще се увеличи и вплътни, но само на отделни места, главно в Западна България ще превали слабо – дъжд и сняг.

В четвъртък в Източна България и северно от планините ще духа умерен и силен юг-югозападен вятър. Облачността над страната ще е разкъсана, често до слънчево. Затоплянето ще продължи и максималните температурите ще се повишат с още 3-4 градуса.

В петък от запад бързо ще се заоблачи и още преди обяд в Западна България и Рило-Родопската област ще завали, като до края на деня валежите ще обхванат цялата страна. В източната половина от страната ще продължи да духа югозападен вятър и там дневните температури ще са високи – до 15-17°; в западната част от страната вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще започне да нахлува студен въздух и температурите ще се понижат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето