"Монако" и Бербатов 791 минути без допуснат гол

„Монако" и Димитър Бербатов изпуснаха шанс да се върнат в играта за титлата след 0:0 у дома срещу лидера „Лион". Победата бе на един слой боя по гредата, след като удар на българина срещна именно нея и не влезе в мрежата. Бербатов игра 90 минути, имаше и други възможности, но... не сполучи.

Успех пращаше „Монако" само на 6 т. зад „Лион" и завързваше интригата вече с 5 тима за титлата. Сега лидерът води с 49 точки, ПСЖ и „Марсилия" имат по 47, а отборът на Димитър остана пети с 42 пункта.

Нулевото реми обаче бетонира (буквално) „Монако" като тимът с най-добра защита в Топ 5 на първенства в Европа. Вече 791 минути отбраната не е пропускала гол, което подобри постижението на „Барселона" по-рано през сезона. В редовното време на мачовете серията е още по-дълга - 1241 минути, като в продълженията я наруши Александър Лаказет („Лион") в двубой за купата на лигата на 17 декември (1:1, „Монако" би с дузпи). В добавка тимът е и с най-здравата защита в груповата фаза на Шампионската лига със само 1 инкасирано попадение.

В същото време около българина продължаваха и днес слуховете за трансфер в последните минути преди затварянето на пазара. Но от княжеството твърдо обявиха, че Бербатов остава поне до лятото, когато договорът му изтича. Предполага се, че контрактът ще бъде удължен с 1 година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ