„Левски“ се разплати с „Истър“ по лиценза

„Левски“ преведе последния дължим транш на „Истър“ по трансфера на Кевин Бру от юни 2013 г. Вестта е изключително добра по болната тема с лиценза на клуба.

„Герена“ трябва да изплати около 1,7 млн. лв. до 20 март, за да има право отборът да играе в евротурнирите. И явно издължаването на ключови пера вече започна, други суми ще бъдат разсрочени, управата действа. За „Истър“ обаче едрите пачки са събрани с кански мъки, макар никой да не потвърди за заем.

Бру дойде за 300 000 евро при управлението на председателя Иво Тонев и спортния директор Даниел Боримиров. Сега е преведен последният транш, без който нямаше как да се получи лиценз.

Бру е последният сериозен трансфер на „Левски“, последвалите привличания ставаха без пари или срещу дребни за играта суми. Кевин изкара безхаберно един сезон, намрази го и публиката. „Сините“ прогониха халфа миналата година като се задължиха с 3 месечни заплати неустойка – общо 44 000 евро.

А през юли Бру прокле „Левски“ във фейсбук да падне от ЦСКА. В отговор бившите „сини“ Гари Родригес и Криставао Рамос напсуваха писмено френското менте с изрази, неподходящи за публикуване в медия...

Осман Джалоу стана третият провален трансфер на „Левски“ за седмица. Нападателят от Гамбия бе одобрен след проби, но се оказа че страда от хроничен хепатит Б. Чакат се двама атакуващи играчи.

„Левски“ предложил по 400 000 евро на „Университатя“ за нападателя Жюстен Менголо и халфа Данзел Гравнеберк, твърди президентът на клуба Влад Мунтяну. Румънците искали по 1 млн.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ