Мач на кило кръв и метър кожа

“Левски” без загуба вече 21 години

Царица Елеонора се поболява на фронта Дължим спасяването на Боянската църква на втората съпруга на Фердинанд

На 25 април 2018 да почерпят

Д-р ист. Николай Панайотов: Притежаваме единствената в света колекция от ритуални ножове за обрязване Откритият във Варненския халколитен некропол „златен фалос“ всъщност е предпазител /превръзка/ след обрязването

Пускат ток на най-богатите Електрическото „сърце” на най-луксозния SUV издържа 50 километра

Германският министър на външните работи нарече Асад “безчовечен” в реч в ООН

Полицията спря шествията на феновете

Тома Биков: ГЕРБ не се страхува от президента

Ген. Румен Миланов: Колкото по-шумен е един арест, толкова повече грешки се допускат

Арестуваха босненски гражданин с автомобил, пълен с оръжия в Италия

Еманюел Макрон: Франция и САЩ ще работят за ново ядрено споразумение с Иран

Съвместна проверка на плаж „Делфин“ направиха експерти от РИОСВ – Бургас и Министерството на туризма

Лиляна Павлова: Готови сме за клуба на развитите страни

Виетнамците се завръщат Десетки студенти от далечната страна ще се трудят в "Албена"

Избиват кокошки край Бургас заради птичи грип

Ветеринари ще избият по хуманен начин всички кокошки и други домашни птици в бургаското село Константиново. Там лабораторни изследвания потвърдиха първото огнище на птичи грип при домашни кокошки. Заразата бе открита още преди седмица в мъртъв пеликан край Бургас. Заболяването е втори удар върху българското животновъдство, след като син език погуби 37 000 овце, кози и крави през миналото лято и есен.

В зона с радиус 10 километра около селото ветеринари ще прегледат всички домашни птици. Очертана е 3-километрова предпазна зона около Константиново и 10-километрова наблюдавана зона. Предпазната зона обхваща с. Констатиново, а в наблюдаваната зона влизат населени места от няколко общини в Бургаско – кварталите Меден Рудник и Горно Езерово, както и селата Върли бряг, Димчево, Черни връх, Полски извор, Ливада, Драчево, Дебелт, Присад.
Помещенията за птици, оборудването, транспортните средства, дворовете и улиците в населеното място е необходимо да се почистват механично и да бъдат дезинфекцирани неколкократно.

Забранява се и търговията и придвижването във и от предпазната и наблюдаваната зона на домашни и диви птици, яйца за люпене, както и всички продукти от птици. Няма да се допуска и търговия и придвижването на продукти от див пернат дивеч, предназначени за консумация от хора, както и разселване на птици за подновяване на дивечовия запас. Сред мерките е и забрана за изнасянето на тор, течна екскрементна смес и торова постеля.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.