Червен депутат също бил ужилен с фактура за ток

Шуменският депутат от БСП Иван Иванов също е бил сюрпризиран от „Енерго-про” с две сметки за ток. Народният избраник обяви пред журналисти в понеделник, че ще подаде жалба и ще поиска проверка, защото начислените му суми за месец декември били нереално високи. Едната сметка е за 150 лв., другата за 240 лв. В същото време фамилията му не си била у дома една седмица, а една седмица се топлила само на газ.

Според депутата „Енерго-про” трябва да започне да изпраща по пощата разпечатки на фактурите на клиентите си предварително, както постъпват другите електроразпределителни дружества. Сега сметката е качена в интернет, но в нея липсват подробности.

„Искаме да се забрани на енергото да спира тока на абонатите си, докато се обжалват сметки”, посочи депутатът. Според Иванов със законови промени трябва да се дадат повече права на потребителите.

На брифинг той коментира и темата с безплатното саниране на жилищата. Имало голямо съмнение на какъв принцип ще бъдат разпределяни парите между общините, а от регионалното министерство отказали да кажат подробности въпреки многократните питания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини