Язовир Ивайловград прелива, няма опасност за населението

Язовир Ивайловград прелива, но няма опасност за населението там. Това каза за Фокус Николай Вълчев, директор на областна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” (ПБЗН) в Хасково.

„Обстановката в област Хасково е нормална към този момент. Дъждовете отдавна спряха. Язовир Ивайловград по няколко пъти годишно прелива”, обясни Николай Вълчев. Той бе категоричен, че няма населени места на територията на област Хасково, които да са застрашени. По думите му водите, които преливат от яз. Ивайловград отиват в Гърция и там се вливат в р. Марица. „Няма никаква опасност за населението от преливащият яз. Ивайловград. Досега никога не е съществувала опасност за населението във всичките случаи, когато е преливал”, заяви Вълчев.

„Всички води, които идват от гр. Смолян през яз. Кърджали, след това през яз. Студен кладенец, всичко това отива в последния язовир от каскадата – Ивайловград. Няма как да не прелива. Това е нормална ситуация и при всеки голям дъжд се случва - яз. Ивайловград да прелива”, допълни още Вълчев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони