Синя България топи играч на ЦСКА в Англия, обиждал Левски

Председателят на тръст „Синя България” Васил Колев ще пише писмо до Футболната асоциация на Англия заради Серджиу Буш. Румънският нападател, който бе продаден от ЦСКА на "Шефилд Уензди" обиди „сините” привърженици с хаштаг при сбогуването си с „червените”.

Голмайсторът на ЦСКА и „А” група публикува снимка за сбогуване, а под нея сложи хаштаг „К*р за „Левски””. Това вбеси Колев и той призова всички фенове на направят като него и да пишат до Шефилд Уензди и ФА.

Ето какво написа Васил Колев във Фейсбук:
„Не ми се искаше днес да се занимавам с това, но в четвъртък тръста ще се занимае с проект за писмо до Шефилд Уензди и Футболната асоциация на Англия, в което ще иска разследване на румънския нещастник Серджо Буш или каквото му е там името във връзка с използвания хаштаг в социалните мрежи. Хубаво е този кретен да научи къде се е озовал и с едно солидно наказание да разбере, че джентълменството във футбола (в Англия) е над всичко, особено когато си бил гост в дадена държава”.

Председателят на „Синя България” публикува и примерен текст на писмото до Шефилд и ФА и призова всички да пратят такова.

В средата на 90-те години някои свързваха името на Васко Колев със служебната загуба на ЦСКА от Ювентус в евротурнирите, според злите езици като кореспондент на "Гадзета дело спорт" той издал на италианците, че нападателят на червените Петър Михтарски бил с нередовна картотека. Самият той отрече и се заричаше да съди всеки, който тиражира подобно твърдение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт