Мама Миа 2 избра хърватския остров Вис Звездите на мюзикъла превръщат доскоро непознатото късче земя в туристически хит

Одежда всяка тука оставете Най-добрите нудистки плажове по света и у нас

Букурещ раздава ваучери за закупуване на еко коли

Проливен дъжд наводни част от Русе

Галена дефилира по бански в Маями Фолк певицата се разходи рамо до рамо с известни манекенки

Един от задържаните надзиратели във Варна остава в ареста, другите – под домашен арест

Пентагонът подкрепи решението на Тръмп да покани Путин в САЩ

Протестиращите в Шарково се разграничиха от политическите партии

Голям залък Какво обичат да си похапват световните лидери

Близо 240 преселници без документи задържаха в Турция

Премиерът Борисов откри „Арена Шумен“ (СНИМКИ) През август стартира "Хемус" от Белокопитово до Търговище

ВМРО чества в Смилево годишнината от Илинденското въстание

Руските балерини отслабвали с бяло вино

„Арена Шумен“ – впечатляваща архитектура и функционалност

И днес не взеха втора проба за чума в Болярово

Обособяват дирекция, която да отговаря за връзките на правосъдния министър с ВСС

Министерството на правосъдието ще предложи за разглеждане в Министерския съвет проект за нов Устройствен правилник, в който се залагат многобройни и съществени промени в структурата, функциите и организацията на работа на администрацията,, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Предвижда се обособяване на самостоятелна дирекция „Взаимодействие със съдебната власт“, която да отговаря за връзката на министъра на правосъдието с Висшия съдебен съвет.

Целта е създаването на нова оптимална структура на министерството, която да осигури по-добро взаимодействие между отделните административни звена.

Част от дирекциите и в общата, и в специализираната администрация се разделят според възложените им функции, за да се осигури по-добър контрол и повишаване на ефективността. Обособяването на по-малки дирекции ще позволи бързина в работата на администрацията и ще повиши нивото на контрол.

Предвижда се в общата администрация да има 6 дирекции, като промените засягат организацията в областта на административно-правното обслужване, обществените поръчки и човешките ресурси. Дейността по обществените поръчки ще бъде изпълнявана в дирекция „Управление на собствеността“, която ще отговаря също и за материално-техническото снабдяване на министерството, поддръжката и ремонта на предоставените на МП недвижими имоти и движими вещи, транспортните средства и др. Самостоятелното обособяване на дирекция, отговаряща за човешките ресурси, също цели бързина и ефективност, включително и при провеждане на конкурсни процедури и осигуряването на обучения за служителите.

В специализираната администрация се предвижда обособяване на самостоятелна дирекция „Взаимодействие със съдебната власт“, която да отговаря за връзката на министъра на правосъдието с Висшия съдебен съвет и с органите на съдебната власт, както и за изпълнение на правомощията му по конкурсите за съдебни изпълнители, съдии по вписванията, нотариуси и синдици. Тази дирекция ще подпомага министъра и при осъществяване на конституционното му правомощие по управлението на имуществото на съдебната власт.

Предлага се също и възстановяването на Съвета по законодателство като самостоятелна дирекция, където да се съсредоточи дейността по изработване на проекти на нормативни актове, подготвяне на становища за конституционосъобразността на проектите на закони и законосъобразността на подзаконовите актове, становища по законопроектите, внесени от народни представители, по конституционни дела и др.

Предвижда се създаването и на дирекция „Стратегическо развитие и програми“, чиито основни функции ще са свързани с Механизма за сътрудничество и оценка (МСО) на Европейската комисия и програмите и проектите, финансирани от чужди донори.

В различни звена са добавени функционалности, свързани с предстоящото председателство на страната ни в Съвета на Европа и на Съвета на Европейския съюз, анализ на резултатите от EU Justice Scoreboard, World Justice Project Rule of Law Index и Transparency International Corruption Perception Index и други.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.