Вижте как прелива язовир Ивайловград

След поройните дъждове язовир „Ивайловград” започна да прелива вчера. Според директора на областна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” (ПБЗН) в Хасково Николай Вълчев няма опасност за населението.

„Обстановката в област Хасково е нормална към този момент. Дъждовете отдавна спряха. Язовир Ивайловград по няколко пъти годишно прелива”, обясни Вълчев, цитиран от Фокус.

Той подчерта, че няма населени места на територията на областта, които да са застрашени. По думите му водите, които преливат от язовир „Ивайловград”, отиват в Гърция и там се вливат в река Марица.

„Няма никаква опасност за населението от преливащият яз. „Ивайловград”. Досега никога не е съществувала опасност за населението във всичките случаи, когато е преливал”, заяви Вълчев.

„Всички води, които идват от град Смолян през „Кърджали”, след това през „Студен кладенец”, всичко това отива в последния язовир от каскадата – „Ивайловград”. Няма как да не прелива. Това е нормална ситуация и при всеки голям дъжд се случва - язовир „Ивайловград” да прелива”, допълни още Вълчев.

В страницата си във Facebook община Ивайловград във публикува видео с преливането на язовира.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини