Лаймска болест тръшна големия треньор Иван Абаджиев, отива на лечение в Германия

Треньор №1 на България за 20-ти век Иван Абаджиев се е разболял от лаймска болест. Инфекцията вече е овладяна, но сега му предстои лечение в Германия, където живее дъщеря му, съобщи bTV.

Няколко дни преди 83-тия си рожден ден той живее в спомените. Легендарният специалист изпитва огромна болка от многобройните предателства през годините, но въпреки всичко отново е готов да помага със съвети на националния отбор по вдигане на тежести.

„Толкова много съм обиден. Аз никога няма да се върна да работя за националния отбор, защото като върна ще трябва да ми плащат. Една стотинка няма да взема вече от тежката атлетика, но ще помагам. Аз съм задължен да го правя”, каза Абаджиев.

В живота си Абаджиев е бил възхваляван до небесата и силно обругаван. Той е един от най-противоречивите българи, а какво по-голямо доказателство за изключителността за една личност. В момента Папата на щангите изпълва ежедневието си с писане на мемоари.

В спомените си Абаджиев често се връща в най-трудните периоди от живота си. Не може да преживее драмата на Олимпийските игри в Сидни. Казва, че негативните емоции тогава сериозно навредили на здравето му.

„Почувствах, че пет или шест пъти губих съзнание. Бях повече от 10 дни в една стаичка. Най-грозното беше, че моите колеги и състезатели, така настроени срещу мен, никой не отвори вратичка да погледне този възрастен човек”, сподели Абаджиев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица