Ръководителят на руския туризъм Олег Сафонов: Задържа се интересът на руските туристи към България Страната ви е предпочитана за нашите граждани, отношенията остават прекрасни, каза председателят на Федералната агенция по туризъм на Русия

“Левски” с Делио Роси и през новия сезон

Финансовите министри от ЕС се споразумяха за реформиране на капиталовите правила на банките

Вулканът Килауеа на Хаваите продължава да изригва

Димитър Радев: Приемането на еврото зависи от икономическото развитие, а не толкова от критериите

Двама бивши служители на френското външно разузнаване са обвинени в шпионаж в полза на Китай

Силната музика предразполага към нездравословно хранене

Аудиенцията на Бойко Борисов при папа Франциск в снимки

САЩ прехвърлят стотици танкове и бронирани машини в Източна Европа

Рок версия на „Шушана“ набира популарност в социалните мрежи

Общинските дружества в Търново реализирали печалба от общо 49 000 лева Данните за първото тримесечие на годината ще се обсъждат на сесия на Общинския съвет

Мъж заблудил трима, че ще им продаде коли и взел капаро

Зам.-министър Вергиния Кръстева: Предизвикателствата пред земеделието и селските райони изискват решения, базирани на научни изследвания

Големите земеподобни планети са приспособени за по-дълъг живот

ЕК предлага нови правила за акцизите върху алкохола

ДКЕВР предостави констативен протокол на Енерго-про, чака месец възраженията на дружеството

“На „Енерго-про“ е предоставен констативен протокол. Те имат право да изразят в 31-дневен срок възраженията си. След това контролният орган ДКЕВР трябва да излезе с решение за съставяне на актове или да се отиде към задължителни указания за дружеството. Това са двата варианта – в единия случай с решение на комисията, в другия с постановления за наказание”. Това каза Светла Тодорова, председател на ДКЕВР по време на заседанието на ресорната комисия в Народното събрание, съобщи „Фокус“.

Тя предостави информация за извършените проверки на трите дружества за отчитането на електроенергията „До трите ЕРП-та са изпратени писма с информация за установяване на евентуални нарушения в дейността за разпределение и снабдяване на електрическа енергия. Информацията, която е поискана, включва планови графици, през които се е извършвало отчитането, както и такива за отчитането на тези хора“, поясни тя. Тодорова добави, че за ЧЕЗ графика напълно съвпада с реалния при отчитането на електроенергията и в дружеството е постъпила една жалба.

За ЕВН тя обясни, че отчитането е по т.нар. ролиращ график, при който значението имат броя на месеците. Тодорова поясни, че при „Енерго-про“ е установено, че са постъпили 16 броя жалби, които са свързани с периода на отчитане.
„Основното при тях е, че клиентите са били отчетени извънредно, но проблема е с падежа на плащане”, заяви тя.

В края на януари около 70 хиляди абонати на „Енерго –про” получиха двойни сметки за ток като по закон, електроразпределителните дружества не могат да отчитат за период по-дълъг от 31 дни. В последствие от „Енерго-про” удължиха срока за заплащане на втората фактура. Миналият вторник се проведе извънредно заседание на ресорната парламентарна комисия, в която ЕРП-тата се отчитаха пред народните представители и от ЧЕЗ още тогава обявиха, че срещу тях има подадена само една жалба. На брифинг вчера, председателя на ДКЕВР Светла Тодорова обяви, че нарушението на „Енерго-про” не е толкова тежко, за да му се отнеме лиценза.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.