Ван се вряза в минувачи в Торонто, деветима са загинали (ВИДЕО)

На 24 април 2018 да почерпят

Изложба на Гергана Минкова

Гениалните доктори „клъцни-срежи” Холивудските знаменитости дължат „естествения” си вид на виртуозни пластични хирурзи

Роналдо срещу германци – 22 мача, 26 гола (ИНФОГРАФИКА)

Върхът на Джеймс Бонд Интерактивни изживявания с автомобилите на Агент 007

Вижте как Кейт и Уилиам излизат от болницата с новородения принц

Александра Богданска-Петканова на почивка без мъжа си

Шофьор на претъпкан бус “вежливо” подхвърлил 30 лева подкуп на пътни полицаи

Спираме да ядем боклуците на Европа В София бе обсъдено бъдещето на здравните системи

Бившият лидер на босненските сърби Радован Караджич настоя за отмяна на присъдата му за геноцид

Трябва ли да ми изплащат „клас“ със задна дата, ако е дължим

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 24 април 2018

Д-р Мирослав Ненков: Таксата при общопрактикуващите лекари трябва да се увеличи

МО купува леки коли за един милион

ДПС: Искаме българският народ да чуе и да знае за възродителния процес

Искаме българският народ да знае, да чуе и да види какво точно се е случило по време на този възродителен процес и съответно тези, които носят вината за този процес да понесат своето наказание, заяви Алиосман Имамов от ДПС, цитиран от БГНЕС.

ДПС ще използва своите правомощия и ще внесе законопроект за изменение на Закона за гражданската регистрация. Този законопроект утре ще бъде първи по ред в пленарната зала на НС. Той е от пакета закони, свързани с възродителния процес. “Обстоятелството, че ние продължаваме да говорим за възродителния процес означава най-малкото, че има нерешени проблеми по отношение на оценката на този възродителен процес. И наше задължение е да говорим и да действаме дотогава, докато тези нерешени проблеми свързани с възродителния процес в българското обществото намерят задоволително решение”, каза Алиосман Имамов. Той подчерта, че ДПС многократно са заявявали, че не обвиняват българския народ за това. И тук посочи, че искат тези, които носят вината за този процес да понесат своето наказание.

На въпрос какво прави ДПС за защита правата на наследниците на бежанците от Тракия от 1913 г. например, Имамов каза: “Ние, също никога не сме делели хората, които имат потребност от защита на правата и свободите им по религия и етнос. Готови сме и сме го правили разбира се да водим разговори с всички, които смятат, че техните права са накърнени по някакъв начин”.

За това, което правят управляващите по отношение на бедствията оценката на ДПС “не е строго положителна”. “Те вършат неща, които намират много сериозна форма на медийно отразяване, това едва ли е най-полезното, което може да върши едно правителство по време на природни бедствия. Естествено, забелязваме и елементи на стихийност, липсата на предварителна организираност, бих казал липсата на правила, по които трябва да се действа винаги когато възникнат такива природни явления”, каза Имамов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.