На 17 юли 2018 да почерпят

Вижте Илиана Раева по бански (МНОГО СНИМКИ)

Джон Маккейн: Пресконференцията на Тръмп с Путин беше срам

Пловдив посрещна частица от мощите на свети апостол Андрей Първозвани

Москва скастри Заев заради твърденията му за руска намеса в протестите в Македония

Александра Митева, БАБХ: Наличието на чума бе установено на 23 юни и потвърдено от френска лаборатория

Кметът поздрави бургаски спортисти

Нов данък „Градушка” удря цените на масовите застраховки

Тръмп – Путин, четири часа, които могат да променят света (обзор)

МОН въвежда промени в датите на изпитите след 7-ми клас и ваканциите

Предлагат стандарт „планински продукт“ Обсъждат данъчни стимули за определени региони

Вижте НА ЖИВО как Франция посреща шампионите си (ВИДЕО)

С акции погват травеститите на бул. „Христо Ботев“ в София Столичната община няма да глобява за качване с колело по бордюр

Затягат граничния контрол заради чумата (обзор) АПИ ежедневно ще почиства пътя преди контролните пунктове

Румен Порожанов: Чума наистина има и тя е потвърдена с всички лабораторни проби

ДПС: Искаме българският народ да чуе и да знае за възродителния процес

Искаме българският народ да знае, да чуе и да види какво точно се е случило по време на този възродителен процес и съответно тези, които носят вината за този процес да понесат своето наказание, заяви Алиосман Имамов от ДПС, цитиран от БГНЕС.

ДПС ще използва своите правомощия и ще внесе законопроект за изменение на Закона за гражданската регистрация. Този законопроект утре ще бъде първи по ред в пленарната зала на НС. Той е от пакета закони, свързани с възродителния процес. „Обстоятелството, че ние продължаваме да говорим за възродителния процес означава най-малкото, че има нерешени проблеми по отношение на оценката на този възродителен процес. И наше задължение е да говорим и да действаме дотогава, докато тези нерешени проблеми свързани с възродителния процес в българското обществото намерят задоволително решение“, каза Алиосман Имамов. Той подчерта, че ДПС многократно са заявявали, че не обвиняват българския народ за това. И тук посочи, че искат тези, които носят вината за този процес да понесат своето наказание.

На въпрос какво прави ДПС за защита правата на наследниците на бежанците от Тракия от 1913 г. например, Имамов каза: „Ние, също никога не сме делели хората, които имат потребност от защита на правата и свободите им по религия и етнос. Готови сме и сме го правили разбира се да водим разговори с всички, които смятат, че техните права са накърнени по някакъв начин“.

За това, което правят управляващите по отношение на бедствията оценката на ДПС „не е строго положителна“. „Те вършат неща, които намират много сериозна форма на медийно отразяване, това едва ли е най-полезното, което може да върши едно правителство по време на природни бедствия. Естествено, забелязваме и елементи на стихийност, липсата на предварителна организираност, бих казал липсата на правила, по които трябва да се действа винаги когато възникнат такива природни явления“, каза Имамов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.