Гърция ще излезе от спасителната си програма без да иска предпазна кредитна линия, заяви Ципрас

Германец се отмести от пътя на Григор

Министър Нено Димов: Няма критични язовири в страната Източват 10 млн. кубика от „Искър“, събраха тон боклук от „Огоста”

Най-строгият рефер свири дербито

Затворник по време на отпуска набил и ограбил сливенец

Постоянен арест за Йордан Исаев, който рани полицайка с бомба на мач Разказал за случилото се на майка си и на приятелката си, но нито една от тях не се обадила в полицията

Столичната община ще проведе пилотен проект за скринингово флуорографско изследване на дихателната система

Сълзи от щастие и среден пръст за „Юве“

Премиерът Бойко Борисов ще участва в Съвета за сътрудничество на високо равнище между, България, Румъния, Сърбия и Гърция

Премиерът Бойко Борисов ще участва в Срещата на върха на ПСЮИЕ

Лек автомобил се блъсна във военен камион на магистрала “Тракия”, няма пострадали

Засипаха с критики проектите за разделяне на три на Закона за движение по пътищата

Настаниха в общинско жилище бедстваща самотна майка с две деца Едното от момчетата е в инвалидна количка и майката изминаваше по 4 км пеша, за да го води на училище

Министър-председателят на Армения подаде оставка

Британски финансов експерт съди Фейсбук за фалшиви реклами от негово име

Автобусна война Кюстендил-Перник

Кюстендилски превозвачи недоволстват от областната и общинска управа в Перник, които от години не разрешават откриване на автобусна спирка в центъра на миньорския град така, че пътуващи от Кюстендил за София и обратно да ползват техни автобуси, споделят от местни дружества. Сега разрешеното спиране на автобуси е само при кв. Метал, отдалечен на километри от центъра на града на Кракра. Оттам трябвало да се ходи пеша. Водачи спирали нелегално да свалят или вземат пътници и в централната зона, но пернишки служители на ДАИ им слагали съсипващи глоби.

“На практика за кюстендилци няма нормално транспортно обслужване заради ината на пернишката управа. Перничани просто защитават интереса на техните превозвачи и ощетяват нас, кюстендилските фирми”, отбеляза шефът на “Пътнически превози” в Кюстендил и общински съветник инж. Милчо Христов /БСП/.

Докато кмет на Перник била покойната Росица Янакиева, общината там поела ангажимент да отреди място за автобусна спирка за преминаващи автобуси по линията Кюстендил-София, но и досега това не е станало. От пернишката администрация и вчера споделиха, че проблемът е в компетенциите на областната администрация. От ДАИ са категорични, че автобусното разписание се договаря между общините, а инспекцията само осъществява контрол по изпълнението му.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.