Автобусна война Кюстендил-Перник

Кюстендилски превозвачи недоволстват от областната и общинска управа в Перник, които от години не разрешават откриване на автобусна спирка в центъра на миньорския град така, че пътуващи от Кюстендил за София и обратно да ползват техни автобуси, споделят от местни дружества. Сега разрешеното спиране на автобуси е само при кв. Метал, отдалечен на километри от центъра на града на Кракра. Оттам трябвало да се ходи пеша. Водачи спирали нелегално да свалят или вземат пътници и в централната зона, но пернишки служители на ДАИ им слагали съсипващи глоби.

"На практика за кюстендилци няма нормално транспортно обслужване заради ината на пернишката управа. Перничани просто защитават интереса на техните превозвачи и ощетяват нас, кюстендилските фирми", отбеляза шефът на "Пътнически превози" в Кюстендил и общински съветник инж. Милчо Христов /БСП/.

Докато кмет на Перник била покойната Росица Янакиева, общината там поела ангажимент да отреди място за автобусна спирка за преминаващи автобуси по линията Кюстендил-София, но и досега това не е станало. От пернишката администрация и вчера споделиха, че проблемът е в компетенциите на областната администрация. От ДАИ са категорични, че автобусното разписание се договаря между общините, а инспекцията само осъществява контрол по изпълнението му.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини