Разпитаха свидетелка, заради която загинало момче

"Изведнъж стана сбиването - видях гаджето ми Николай и още един здравеняк да се бутат. Стреснах се и хвърлих една стъклена бутилка по другия. Бях в екстаз. После с Николай си хванахме такси, имаше по лицето кръв и отидохме при негов приятел да се преоблече".

Това съобщи свидетелката Сибила Каишева (19 г.) пред Софийския градски съд. Момичето бе разпитано по делото за смъртта на фена на „Черноморец" Тодор Тотев-Тошо Пистата (25 г.). Подсъдим е приятелят й Николай Цветков (25 г.). Той отговаря, че на 23 март м.г. е наръгал смъртоносно с нож Тотев в меле пред заведението "Wake up" в подлеза на НДК.

Днес Каишева призна, че във фаталната нощ взела едно хапче екстази, пила алкохол и през цялото време била неадекватна. После обаче уточни, че видяла мелето пред дискотеката и в него съзряла Николай. Хвърлила стъклената бутилка по опонента му, но след това не успя да си спомни развоя на събитията, защото й станало лошо. "Николай имаше кръв по лицето. Хванахме си едно такси и отидохме в апартамента на неговия приятел Пацо. Там Николай облече негови дрехи. Малко след това внезапно тръгнахме пак с такси към плевенското село Градина да си починем. Това е селото на бабата и дядото на Николай", обясни Каишева.

Оказа се, че в показанията си пред разследващите свидетелката е твърдяла, че преди мелето в онази нощ няколко момчета преминавали покрай нея. А по едно време един от тях си е съблякъл тениската, за да "покаже колко големи мускули има". Каишева се стреснала и помолила приятеля й да я придружи до тоалетната. Там двамата се заключили в кабинката и стояли половин час, защото някой блъскал по вратата им.
Тя споделила, че Николай й разказвал, че преди време го били пред блока му в столичния кв. "Надежда". "Били някакви момчета с провинциален говор", каза Каишева.

Вчера Каишева каза пред съдия Александра Йорданова, че не поддържа "някои моменти от показанията си пред разследващите". "Тогава бях стресирана, бях подложена на психически тормоз", промълви свидетелката.

По време на разпита Николай няколко пъти й каза: "Спокойно!"
Делото продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право