Разследват преразход на горива в здравна инспекция

Икономическа полиция във Велико Търново разследва преразход на горива за служебните автомобили на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) във Велико Търново. Проверката е за длъжностни престъпления и трябва да изясни с какви количества е злоупотребено през последните години, когато директор на ведомството е била д-р Албена Ламбева. Това съобщи във вторник новата шефка на РЗИ д-р Евгения Недева. Тя допълни, че нарушението е засечено от служители на инспектората на Министерството на здравеопазването. Ревизията била извършена, след като през декември м.г. д-р Албена Ламбева бе уволнена, а вечерта изведена с полиция от сградата на ведомството.
През последната година във ведомството имаше напрежение. Здравните инспектори настръхнали срещу директорката от юни 2013 г. Негодуващите заливаха институциите със сигнали за нарушения. Шефката им не им оставаше длъжна и така се стигна до две прокурорски проверки. Извършена била и ревизия от АДФИ, която приключила с акт за начет за 1700 лв. Шофьори на служебните коли пък били спипани в кражба на гориво.
Според настоящата шефка на РЗИ дадените 15 препоръки от ревизорите при първата проверка така и не били изпълнени. "В едномесечен срок ще ги изпълним“, категорична е д-р Недева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони