Дракула гледа ЦСКА в Турция

Ангел Йорданеску, известен в Румъния и с прякорите Дракула и Генерала, наблюдава внимателно българския ЦСКА при загубата с 0:1 от „Стяуа" в контрола в Турция. Легендата на румънския колос отскоро е селекционер на националния отбор за трети път и в събота ще се изправи срещу България.

Йорданеску непрекъснато говореше с хора от щаба на „Стяуа", който дава цели 7 национали за мача на 8-хилядния стадион в хотел „Мардан Палас".

Историята вече помни двубой между Румъния и България с Йорданеску начело - на Евро1996 победихме с 1:0 след гол на Христо Стоичков. Именно под ръководството на Йорданеску (317 мача, 155 гола за „Стяуа") Румъния стигна до четвъртфинал на Мондиал-94, а ние ликувахме като четвърти в света.

Близо до румънския селекционер седеше и Александър Томов, собственикът на ЦСКА. „Няма значение резултатът, така искам да виждам отбора", рече шефът на „червените".

ЦСКА наистина игра много по-силно от „Стяуа" в проверката, но новото попълнение Стефан Николич бе прекалено благосклонен към доскорошните си съотборници.

Три пъти черногорският нападател изпусна очи в очи с вратаря на румънците. По веднъж не успяха Тони Силва и Маркиньос. А „Стяуа" се възползва от единствената си чиста ситуация в продължението на първото полувреме чрез Адриан Попа.

Същевременно 20-ина фенове на ЦСКА, които са в Турция при тима, подкрепиха „Стяуа", чието име бе променено на ФССБ от властите в Румъния. Запалянковците, пътували от София специално за контролата в Белек, издигнаха голям плакат - „ФССБ не е „Стяуа". Двете агитки от години са побратимени. Феновете на бившия еврошампион пък даваха рамо на ЦСКА, когато отнеха лиценза на клуба.

Треньорът на вратарите Стоян Колев даде ексклузивно интервю пред румънската телевизия „Ди Джи Тв", която излъчи директно контролата. Навръх 39-ия си рожден ден игралият и в „Оцелул" страж разказа как Сержиу Буш е направил фурор в България и така е стигна до трансфер в английския „Шефийлд Уензди".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ