Отказахме $ 250 000 за мач с Мексико

Българският футболен съюз е отклонил покана от Мексико за приятелски мач на националите в края на месец май. „Ацтеките" са ни предложили контрола в Маями с поемане на всички разходи около двубоя и хонорар от 250 хиляди долара. Ръководни фактори в БФС обаче коментирали офертата с новия селекционер Ивайло Петев и в крайна сметка отказали.

Най-вероятно нашите се страхуват от умора и негативен резултат в края на сезона, който може да рефлектира отрицателно на „трикольорите" преди гостуването в евроквалификация на Малта на 12 юни. Отчело се е, че след дълго пътуване и заиграване с часовата разлика за 4-5 дни нараства шанса за гаф в Ла Валета, който реално ще е „краят на началото" за Петев. А по принцип мачовете на България с Мексико през новия век са с положителен знак - спечелихме в Хюстън (3:0) и Морелия (2:0), и загубихме в Ню Йорк (0:1).

Същевременно халфът на „Левски" Стефан Велев смени в последния момент Симеон Славчев в състава за контролата с Румъния в събота от 19 ч в Анталия. Нападателят Исмаил Иса („Шериф"-Молдова) е повикан на мястото на Ивелин Попов.

Футболистът на „Спортинг" Славчев направи трансфер в „Болтън", който не го пуска за проверката. Попов не получи разрешение от „Кубан" да се яви за мача. Контролата не е на официална дата от ФИФА и клубовете не са задължени да освобождават футболистите.

На заминаване към комплекса „Мардан Палас" вчера селекционерът Ивайло Петев не скри огорчението си, че трудно ще събере отбор за своя първи мач: „Липсата на официална дата е основният проблем, но ние няма какво да направим. Много апелирах клубовете да пуснат състезателите си. Аз и БФС не можем да направим нищо. Естествено, че разчитах на подкрепа.

Някои от клубовете ме подкрепиха... Въпросът е защо ние не можем да го направим, а Румъния може? Каква е причината? В състава им има седем играчи от „Стяуа"..."

С Петев от София тръгнаха само 7 футболисти, които от вчера са на лагер в „Мардан Палас".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ