Симеон Дянков: Напляскването на руснаците е явно

Фактът, че и по трите проекта от Големия шлем не се работи показва, че успяхме да направим онова, за което тогава говорех. Нито АЕЦ "Белене", нито "Бургас-Александруполис", нито "Южен поток" в момента не се изпълняват - напляскването на руснаците е явно.

Това заяви бившият финансов министър Симеон Дянков пред БГНЕС на въпрос дали с оглед работата си в Русия е успял да "напляска" руснаците, както се закани по време на своя мандат. Дянков посочи, че за него тези три проекта са били ненужни за България и след като в момента не се изпълняват, значи "напляскването е явно".

Десетки гости, сред които бивши и настоящи министри, президентът Росен Плевнелиев и вицепрезидентът Маргарита Попова, премиерът Бойко Борисов, председателят на парламента Цецка Цачева и други уважиха официалното представяне на книгата на Симеон Дянков "Кризата в Европа. Поглед отвътре".

За книгата си Дянков сподели, че я е написал в трите месеца след като е напуснал властта. "Исках да напиша нещо, което да помага на сегашните и на бъдещи управляващи", каза той.

На въпрос дали би се върнал под някаква форма в политиката Дянков отговори: "Не, поне още няколко години. Имам си други проекти". Същевременно той призна, че поддържа контакт с голяма част от своите колеги, които днес отново са на власт и им казва, че имат златен шанс и трябва да направят онова, което не са успели да свършат при първия си мандат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини