На места ще превали слаб дъжд, температурите достигат 13°

Преди обяд над западните райони от страната облачността ще е значителна, средна и висока, докато над източната половина от страната ще има и слънчеви часове. По-късно през деня облачността и там ще се увеличи и вплътни. След пладне на места в Западна България ще превали слаб дъжд. Вятърът ще е от юг-югозапад, предимно умерен и с него за започне пренос на топъл въздух. Максималните температури ще са от 5-6° в крайните северозападни райони до 11°–13° в Източна България. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН) пред "Фокус".

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Привечер от запад облачността ще се увеличава, но все още ще е без валежи. Ще духа умерен южен вятър. Максималните температури ще са между 9 и 12°. Вълнението на морето ще е между 1 и 3 бала. Температурата на морската вода е 6° – 8°.

Преди обяд над планините облачността ще е значителна, но все още без валежи. След пладне на много места в масивите от Западна и Централна България ще превалява дъжд, над 1200-1300 метра - сняг. Ще духа силен до бурен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра – около минус 1°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето