Добрев: Сдруженията за санирането няма да поемат други задължения

Формирането на сдружения на блоковете при кандидатстването за саниране се налага, защото някой трябва да излъчи представителя по време на изпълнението на проекта по санирането, обясни Делян Добрев в сутрешния блок на Нова телевизия.

Така той отговори на твърденията, разпространявани чрез анонимни листовки, че създаването на сдружение на блоковете ще ги ощети и дори могат да изгубят апартаментите си.

Сдружението се създава само с една единствена цел – участието по тази програма за саниране. Никакви стари сметки не могат да бъдат прехвърлени на това сдружение. Трябва да има сравнителна унифициране. Няма да се премахват остъклените тераси, увери Делян Добрев.

Хората, които вече са санирали апартаментите си, няма да загубят старата си изолация, посочи Добрев. Програмата по санирането няма да се провали, категоричен бе Добрев.

Общината ще бъде възложител и ще следи и строителството и гаранционния период. „Трябва да паднат с повече от 30% сметките. Това ще го провери последващо енергийно обследване. Ако не установи, че падат, няма да се плати на изпълнителя”, обясни Добрев. „В домовете на хората няма да се влиза”, допълни той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес