Валери Симеонов: Трябваше отдавна да се отнемат лицензите на ЕРП-тата

Лицензите на ЕРП-тата трябваше отдавна да бъдат отнети. Това каза съпредседателят на ПГ „Патриотичен фронт” Валери Симеонов TV7.

„Не точно по тази писта, по която се опитват да го направят, тъй като това е заради пари, които са платили на ВЕИ-тата, когато са изкупували ток от тях, но имат много сериозни основания, свързани с нарушаването на техническите изисквания на параметрите на електрическата енергия в България – често спиране на ток, занижаване на напрежение, промяна на честотата”, обясни той. Според него обаче, всички тези основания до момента са проспани от досегашните състави на ДКЕВР. „Всички те до момента са обслужвали ЕРП-тата и най-вече големите енергийни олигарси, които все още продължават да стоят на тъмно”, категоричен е Симеонов.

"Oтнемането на лиценза, ако се направи – трябва да е много внимателно, защото в един момент, когато отстраниш едно ЕРП, въпросът е кой ще поддържа тази система. Енергийната система е една от най-сложните и най-отговорните на всяка страна”, обясни Валери Симеонов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини