Депутат към Виктор Николаев: Вижте какво правят 15-16 годишните, с какви бюстове са

Сериозен спор се разрази в сутрешния блок на Нова телевизия, където беше дискутирана темата за 14-годишните майки и ограничаването на детските им помощи. Разговорът беше започнат с депутатката от Патриотичния фронт Султанка Петрова, която е сред инициаторите на промените. Колегата й Илия Илиев от ДПС, който в това време седеше търпеливо на диванче встрани от студиото, скочи и нетърпеливо се присъедини към разговора с дебела папка в ръка.

Султанка Петрова посочи, че според изследване на Центъра за демографски изследвания, една ромка на 16 години, която има три деца, получава 1600 лв. „Около 20 вида помощи имат да вземат”, каза тя. Това предизвика Илиев да стане от мястото си, да възрази остро и да влезе в разговора с искането Петрова обясни как точно е изчислена тази сума.

„Крайно време е този модел да се промени”, каза депутатката на Патриотичния фронт. „Не е нормално в европейска България да правим това, което се случва в момента”, допълни тя.

„По кой закон взема 1600 лв.”, попита на висок глас Илиев. Той изтъкна, че предлаганите промени за детските надбавки противоречат на четири члена от Конституцията.„Ние сме европейска държава. Не можем да си правим самосъчинения”, заяви той.

На възраженията на водещия Виктор Николаев, че човек на 16 или 14 години сам е дете и не е редно да ражда, Илиев контрира: „Вие скоро на дискотека ходил ли сте? Вижте какво правят 15-16 годишните, с какви бюстове са...”

„Не може да го осъждаме, защото това е право и избор. Природата решава дали е дете”, отговори депутатът относно прекалено ранните сексуални контакти при ромите.

„Кажете какво правим със 17-годишните, които ходят по дискотеките?”, продължи да пита настойчиво депутатът от ДПС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини