Над 170 спасителни акции са проведени в страната вчера

В над 170 спасителни дейности в страната са участвали огнеборци и спасители, съобщиха от пресцентъра на МВР. Спасителните дейности са извършени в рамките на вчерашния ден от служителите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“. Повече от половината са били свързани с отводнявания и отстраняване на опасни предмети.

И днес пожарникари, спасители и полицаи ще продължат да участват в аварийно-възстановителните работи. Създадена е организация екипи да наблюдават критичните точки по поречието на реките, както и язовирите и хидротехническите съоръжения на територията на пострадалите общини. Униформени служители ще осигуряват охраната и реда в евакуираните селища.

Отменено е бедственото положение за територията на община Долни Чифлик и градовете Стражица и Девин, все още е в сила за пет общини - Дългопол, Аврен, Тополовград, Болярово и Бургас.

Продължава контролираното изпускане на язовир Одринци с дебит от 5 куб.м в сек. Все още са евакуирани селата в разливната зона на съоръжението. Преливат язовирите Цонево и Тича, съответно със 100 куб.м/с. и 20 куб.м/с. Отчетен е 10-сантиметров спад на нивото на река Камчия в района на село Гроздьово.

Нивото на река Тунджа при гр. Ямбол към 5 часа е 437 см при критично ниво от 560 см, а при Елхово е 414 см при критично ниво от 395 см. Отчетен е спад на нивото на река Марица при Свиленград /с13 см/, Харманли /21 см/ и Димитровград /4 см/.

Продължава издирването на изчезналите трима човека. Няма данни за бедстващи към този момент хора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини