Ван се вряза в минувачи в Торонто, деветима са загинали (ВИДЕО)

На 24 април 2018 да почерпят

Изложба на Гергана Минкова

Гениалните доктори „клъцни-срежи” Холивудските знаменитости дължат „естествения” си вид на виртуозни пластични хирурзи

Роналдо срещу германци – 22 мача, 26 гола (ИНФОГРАФИКА)

Върхът на Джеймс Бонд Интерактивни изживявания с автомобилите на Агент 007

Вижте как Кейт и Уилиам излизат от болницата с новородения принц

Александра Богданска-Петканова на почивка без мъжа си

Шофьор на претъпкан бус “вежливо” подхвърлил 30 лева подкуп на пътни полицаи

Спираме да ядем боклуците на Европа В София бе обсъдено бъдещето на здравните системи

Бившият лидер на босненските сърби Радован Караджич настоя за отмяна на присъдата му за геноцид

Трябва ли да ми изплащат „клас“ със задна дата, ако е дължим

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 24 април 2018

Д-р Мирослав Ненков: Таксата при общопрактикуващите лекари трябва да се увеличи

МО купува леки коли за един милион

Военноисторическият музей връчва копие на 100-годишно знаме на своя дарителка

В присъствието на председателя на Народното събрание Цецка Цачева директорът на Националния военноисторически музей (НВИМ) ще връчи специално изработено копие на Енидже-Вардарското знаме на Анка Хекимова-Колакова, дарила оригинала на светинята.

Събитието ще се състои в рамките на среща на специалисти от НВИМ, ректори и преподаватели от висши учебни заведения, директори на български училища и учители по история. Срещата е на 6 февруари (петък) от 12.00 ч. в сградата на музея.

В края на 2014 г. една от безценните национални реликви – знамето на българските въстаници от Илинденско-Преображенското въстание (1903) в Енидже Вардар, зае своето достойно място в милионния фонд на НВИМ. Още в началото на настоящата година музеят изпълни обещанието си да изработи две копия на реликвата – едното за предоставяне на Националната гвардейска част, за да участва във всички официални и възпоменателни събития, а другото за дарителката на оригинала.

Копието на знамето ще бъде тържествено връчено по време на инициираната от НВИМ среща-разговор на тема „Музейните образователни програми – практики и перспективи“, която има за цел да открие как сътрудничеството между музея и училищата може да бъде още по-ползотворно и занимателно за учениците. Очертавайки нови перспективи пред музейното допълващо обучение, ще се представят различни визии за развитието на образователни програми, използващи максимално ресурсите на музея.

НВИМ използва случая още веднъж да благодари на дарителката на знамето Анка Хекимова-Колакова, на председателя на Народното събрание Цецка Цачева, както и на президента на Агенция „Фокус“ Красимир Узунов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.